Tariful de acces la reţeaua Romtelecom va fi redus de la 1 noiembrie

Romtelecom va practica, de la 1 noiembrie, un tarif de 6,02 euro/lună pentru accesul total la reţeaua periferică (bucla locală) a operatorului, în scădere cu 28,1% faţă de nivelul actual, a anunţat, miercuri, autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

27 afișări
Imaginea articolului Tariful de acces la reţeaua Romtelecom va fi redus de la 1 noiembrie

Tariful de acces la reţeaua Romtelecom va fi redus de la 1 noiembrie (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

"În urma publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei ANCOM privind identificarea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice ale serviciilor de acces la elemente de infrastructură, ANCOM i-a comunicat Romtelecom, desemnată cu putere semnificativă, decizia individuală privind obligaţiile care i-au fost impuse", se spune într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

Astfel, de la 1 noiembrie, tariful pentru accesul total la bucla locală nu va putea depăşi 6,02 euro/lună pentru fiecare buclă sau subbuclă locală, faţă de 8,37 euro/lună în prezent.

"Acest tarif este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, plasându-se sub media europeană de 8,55 euro, conform unui raport al Comisiei Europene privind piata unica europeana de comunicatii electronice 2009", se arată în comunicat.

De asemenea, Romtelecom va practica, de la 1 noiembrie, un tarif de 3,17 euro/lună pentru accesul partajat la bucla locală, în scădere cu 24,5% faţă de nivelul actual, şi va continua să scadă la 2,14 euro/lună începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi la 1,11 euro/lună de la 1 iulie 2011.

"În acelaşi timp, ANCOM a decis menţinerea obligaţiilor Romtelecom privind furnizarea accesului la propria reţea. Obligaţiile se referă la permiterea accesului şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei, la transparenţă, nediscriminare, orientarea pe costuri a tarifelor de acces, total sau partajat, la bucla şi subbucla locală şi la evidenţa contabilă separată", se precizează în comunicat.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicaţii fixe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici