Teodorovici: La rectificarea bugetară din octombrie vom analiza cum au cheltuit banii ministerele

Guvernul va analiza, înainte de a doua rectificare bugetară din acest an, care va avea loc la finele lunii octombrie, cum au cheltuit ordonatorii de credite banii alocaţi la rectificarea din iulie, iar în funcţie de rezultate vor fi redistribuite sumele necheltuite, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

264 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: La rectificarea bugetară din octombrie vom analiza cum au cheltuit banii ministerele

Eugen Teodorovici (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"În octombrie, la a doua rectificare bugetară din acest an, vom avea o analiză, să vedem fiecare ordonator de credite cum a cheltuit sumele de la această alocare bugetară la rectificarea din iulie şi vedem cum redistribuim fondurile, să nu blocăm sumele artificial", a afirmat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că vrea să vadă clar şi detaliat cum sunt cheltuite aceste sume de fiecare minister.

"Trebuie să alocăm aceste sume în zonele de interes în economie şi ca importanţă, în sănătate şi educaţie, mai ales acolo unde se cheltuie într-un mod eficient", a mai spus ministrul.

El a explicat redistribuirea sumelor bugetare între instituţii la rectificarea pozitivă din iulie prin faptul că fondurile nu trebuie blocate artificial, fără a putea fi cheltuite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici