Topul celor mai mari companii din economia românească

Două companii din grupul austriac OMV şi Dacia conduc în 2012 topul celor mai mari jucători din economie, la fel ca în anul anterior.

1393 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai mari companii din economia românească

Topul celor mai mari companii din economia românească (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Petrolul, producţia auto şi retailul alimentar sunt industriile care dau cele mai multe companii de top din economia românească. Cei mai mari zece jucători au avut vânzări de 20 de miliarde de euro anul trecut, în creştere cu 5% faţă de 2011, potrivit unui clasament realizat de ZF pe baza datelor din anuarul Cei mai mari jucători din economie şi a informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului.

Doar patru companii din top zece au raportat profit anul trecut, cu Petrom care conduce detaşat şi la acest capitol, după un rezultat net de 864 mil. euro.

Citeşte mai multe despre cele mai mari companii din economia românească pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici