Tranzacţie în Polonia cu implicaţii la Bucureşti: Banca cu dificultăţi financiare care operează şi în România

Pekao Bank, a doua cea mai mare bancă din Polonia, cu active de 14 mld. zloţi (3,1 mld. euro) a anunţat că preia Idea Bank Polonia, utilizând instrumentul de rezoluţie al Fondului de Garantare Bancară (BGF) din Polonia, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Pekao.

1967 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie în Polonia cu implicaţii la Bucureşti: Banca cu dificultăţi financiare care operează şi în România

Tranzacţie în Polonia cu implicaţii la Bucureşti: Banca cu dificultăţi financiare care operează şi în România

Integrarea completă a operaţiunilor Idea Bank în structura Pekao Bank este aşteptată la sfârşitul trimestrului patru din 2021. Proprietarul Idea Bank Polonia, Leszek Czarnecki, a denunţat la finalul anului 2020 preluarea ca fiind ilegală într-o declaraţie pe pagina de Facebook a avocatului său, spunând că va cere despăgubiri şi va face recurs împotriva deciziei, conform Reuters. Pe de altă parte, această preluare era aşteptată din cauza dificultăţilor financiare ale Idea Bank.

În România, operaţiunile Idea Bank sunt scoase la vânzare şi se aşteaptă ca în 2021 să se găsească un cumpărător. În luna noiembrie, grupul financiar polonez Getin a anunţat oficial intenţia de a vinde Idea Bank România, o bancă de talie mică de pe piaţa locală, la care deţine pachetul majoritar de acţiuni. Idea Bank ocupa locul 20 în sectorul bancar local, după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 0,47%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bănci,
tranzacţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici