TUI Nordic va evalua litoralul românesc

Oficialii companiei TUI Nordic, reprezentanta grupului german în ţările scandinave, vor vizita la sfârşitul lunii mai litoralul românesc în vederea posibilităţii de a reîncepe să opereze pe piaţa românească de anul viitor, a declarat agenţiei MEDIAFAX Tim Grosse, directorul TUI pentru România.

40 afișări
Imaginea articolului TUI Nordic va evalua litoralul românesc

TUI Nordic va evalua litoralul românesc (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit lui Grosse, oficialii TUI Nordic se vor întâlni şi cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru a discuta despre reintrarea pe piaţa românească a turoperatorului scandinav.

Divizia scandinavă a grupului german TUI a anulat, în 2006, programul turistic pentru România şi a decis să nu mai trimită turişti pe litoral în acest an, ca urmare a imaginii deficitare a acestei destinaţii pe plan extern.

Până în 2005, TUI Nordic aducea pe litoralul românesc circa 8.000 de turişti.

"TUI Nordic va dori o serie de măsuri de sprijin, printre care susţinerea câte unui charter pentru fiecare dintre cele patru ţări - Suedia, Norvegia, Danemarca şi Finlanda", a mai spus Grosse.

El a precizat că TUI Nordic estimează că ar putea aduce în anul 2011 circa 10.000 de turişti scandinavi pe litoralul românesc.

După o absenţă de câţiva ani, divizia germană a TUI revine în România în această primăvară, cu o cursă charter între Munchen şi Constanţa. Compania care va opera charterul, începând cu 18 mai, este Air Berlin.

"În această vară, prin TUI vor ajunge pe Litoral circa 1.500 de turişti germani, şi estimăm că numărul acestora se va dubla anul viitor", a afirmat Grosse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici