Turismul este locomotiva care scoate Grecia din recesiunea ultimilor şase ani

Turismul este locomotiva care scoate economia Greciei din recesiunea ultimilor şase ani, anul trecut ţara fiind vizitată de un număr record de 18 milioane de turişti, iar autorităţile se aşteaptă ca 2014 să fie un an şi mai bun.

309 afișări
Imaginea articolului Turismul este locomotiva care scoate Grecia din recesiunea ultimilor şase ani

Turismul este locomotiva care scoate Grecia din recesiunea ultimilor şase ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Revenirea cu succes a Greciei pe piaţa de obligaţiuni este cel mai recent dintre semnele pozitive din economie, care au inclus numărul record de turişti de anul trecut şi perspectivele bune din 2014 pentru sectorul turismului, a declarat ministrul de resort Olga Kefalogianni, relatează Bloomberg.

"Marile dificultăţi au fost lăsate în urmă. Tendinţa se inversează, vom vedea cum economia Greciei începe să îşi revină în acest an", a spus Kefalogianni.

Premierul Antonis Samaras a numit industria turismului, care reprezintă circa o şesime din PIB, "principala locomotivă care scoate economia din recesiunea dureroasă a ultimilor şase ani".

Grecia a atras anul trecut un număr record de 18 milioane de vizitatori, mare parte din Germania, Marea Britanie, dar şi din China şi Brazilia.

Pentru acest an, autorităţile elene, dar şi Asociaţia Firmelor de Turism din Grecia, anticipează că numărul turiştilor va continua să crească.

Pieţele emiţătoare de turişti pentru Grecia, care s-au contractat în ultimii ani, au început să îşi revină, a arătat Kefalogianni, precizând că datele privind rezervările ale Asociaţiei Firmelor de Turism arată că Grecia se poate aştepta la mai mulţi turişti din Marea Britanie, Germania şi Franţa. Germanii sunt cei mai numeroşi vizitatori în Grecia, urmaţi de cei din Marea Britanie, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Franţa şi Rusia.

Întrebat dacă numărul vizitatorilor din Rusia, care a atins anul trecut 1,4 milioane, ar putea fi afectat de tensiunile dintre această ţară şi Uniunea Europeană referitoare la Ucraina, ministrul a spus că în primele trei luni ale anului curent a avut loc o creştere de 12% a vizelor acordate, astfel încât perspectivele sunt pozitive.

În afara veniturilor generate, turismul este o sursă majoră de investiţii în Grecia, iar Kefalogianni a explicat că o parte din programul de îmbunătăţire a infrastructurii are rolul să susţină majorarea contribuţiei turismului la PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici