Turismul religios, mai profitabil decât petrolul | Cum speră Arabia Saudită să îşi mărească veniturile, pe fondul preţului scăzut al petrolului

Arabia Saudită cheltuie 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea zonei Mecca, construind cel mai mare hotel din lume, în contextul în care veniturile din activităţile petroliere şi petrochimice se reduc, pe fondul preţului scăzut al petrolului, potrivit The Economist.

2984 afișări
Imaginea articolului Turismul religios, mai profitabil decât petrolul | Cum speră Arabia Saudită să îşi mărească veniturile, pe fondul preţului scăzut al petrolului

Arabia Saudită investeşte în turismul religios, în contextul în care veniturile din petrol scad

Arabia Saudită cheltuie 80 de milioane de dolari pentru a extinde şi a moderniza oraşul sfânt. Statul va cheltui 3,5 miliarde de dolari pentru construirea celui mai mare hotel din lume, care va avea 10.000 de camere şi 70 de restaurante. Mai mult, capacitatea Marii Moschei va fi dublată, ajungând la 7 milioane de persoane.

Turismul religios este important pentru economia Arabiei Saudite, fiind a treia sursă de venit după petrol şi sectorul petrochimic.

Scopul cheltuielilor este de a avea, anual, cu 20 de milioane de vizitatori mai mult la Mecca, până în 2030.

Peste două milioane de pelerini din lumea întreagă sunt aşteptaţi la Mecca, în vestul Arabiei Saudite, pentru a participa la marele pelerinaj musulman anual, care are loc în perioada 30 august - 4 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici