UE a constatat că Starbucks şi Fiat Chrysler au beneficiat de facilităţi fiscale ilegale - surse

Autoritatea antitrust din cadrul Comisiei Europene a ajuns la concluzia că facilităţile fiscale de care au beneficiat Starbucks şi Fiat Chrysler Automobiles în unele state europene sunt ilegale, potrivit unor persoane apropiate situaţiei citate de Wall Street Journal.

291 afișări
Imaginea articolului UE a constatat că Starbucks şi Fiat Chrysler au beneficiat de facilităţi fiscale ilegale - surse

UE a constatat că Starbucks şi Fiat Chrysler au beneficiat de facilităţi fiscale ilegale (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Reprezentanţii autorităţii antitrust urmează să se consulte şi cu alte departamente din cadrul Comisiei Europene, care vor anunţa o decizie pe 21 octombrie, după o întâlnire a unor oficiali de top ai UE, au spus sursele.

Decizia, care va veni după ce Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalid un sistem de transfer de date transatlantic folosit de mari companii precum Google, IBM şi Facebook, va amplifica probabil incertitudinile pentru multinaţionalele americane cu operaţiuni în Europa.

Autoritatea antitrust a UE a constatat, după investigaţii de peste un an, că facilităţile fiscale acordate Starbucks în Olanda şi Fiat în Luxemburg au încălcat legislaţia europeană care interzice guvernelor să susţină numai unele companii, au explicat sursele.

Reprezentanţii Comisiei Europene au refuzat să comenteze.

Nu este clar încă dacă Fiat şi Starbucks vor fi obligate să plătească retroactiv taxe. Într-un astfel de caz, mărimea sumelor datorate ar putea fi substanţială, au arătat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici