Un motor electric pentru un scuter hibrid realizat în Franţa va fi dezvoltat la Bucureşti

Institutul de Cercetări Electrotehnice ICPE SA din Bucureşti dezvoltă un motor electric destinat echipării unor viitoare modele de scutere hibride care vor fi realizate de o companie franceză din industria auto.

588 afișări
Imaginea articolului Un motor electric pentru un scuter hibrid realizat în Franţa va fi dezvoltat la Bucureşti

Un motor electric pentru un scuter hibrid realizat în Franţa va fi dezvoltat la Bucureşti (Imagine: ICPE SA)

"Participăm, în calitate de parteneri ai unei firme franceze, la realizarea unui scuter hibrid care va avea motorul electric plasat în roată, iar dacă produsul dezvoltat de noi va trece testele din toamnă, acesta va fi certificat şi introdus în producţie, ICPE urmând să asigure în calitate de furnizor sistemul electric de acţionare", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Departamentului Servomotoare din cadrul institutului, Mihaela Scorţescu.

Autonomia scuterului hibrid va depinde de sursa de alimentare asupra căreia va decide beneficiarul.

"În ultimii ani, ICPE acordat o atenţie deosebită cercetării sistemelor de propulsie destinate vehiculelor de capacitate mică. Am creat o serie de sisteme de propulsie electrică cu puteri cuprinse între 200 de waţi şi 2 kilowaţi", a adăugat Scorţescu.

Până în momentul de faţă, institutul a realizat şi echipat cu motoare mai multe modele experimentale de vehicule, printre care automobile de clasă mică şi medie şi un microbuz, însă sistemele dezvoltate de ICPE nu au ajuns să fie produse în serie.

Departamentul Servomotoare al ICPE are 59 salariaţi, care concep şi produc servomotoare electrice speciale de putere medie, destinate în special sectorului indutrial.

Institutul de Cercetări Electrotehnice ICPE SA este deţinut în proporţie de 62% de asociaţia salariaţilor, restul acţiunilor aparţinând SIF Muntenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici