Una dintre cele mai cunoscute bănci din ţara noastră vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia

Piraeus Bank vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia, în contextul în care instituţia trebuie să scape, până la finalul anului, de credite neperformante în valoare de patru miliarde de euro, a declarat noul director general, Christos Megalou, într-un interviu pentru Bloomberg.

6411 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai cunoscute bănci din ţara noastră vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia

Una dintre cele mai cunoscute bănci din ţara noastră vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia

„Obiectivul nostru principal este de a reduce expunerea la activele bancare elene care nu sunt de bază şi la subsidiarele bancare internaţionale din România, Bulgaria şi Serbia. Dacă vom implementa asta fără să fie afectat capitalul, efectul asupra bilanţului va fi pozitiv”, a spus Christos Megalou.

Piraeus a vândut deja credite neperformante în valoare de o jumătate de miliard de euro în România, Bulgaria şi Serbia, în ultimele 18 luni. Banca a strâns, de asemenea, 3 miliarde de euro după vânzarea a 29 de proprietăţi în cadrul unei licitaţii online.

Noua conducere a înfiinţat deja o unitate separată care se va ocupa de vânzarea de active nedorite.

Piraeus Bank trebuie să scape de credite neperformante în valoare de 4 miliarde de euro până la finalul anului, conform planului de restructurare stabilit cu Banca Centrală Europeană. Piraeus trebuie să reducă creditele neperformante – cele care trec de limita de 90 de zile – la 19,1 miliarde de euro până la finalul anului, de la 23 de miliarde de euro, suma înregistrată la finalul lunii martie, a spus Megalou. Înţelegerea cu Mecanismul unic de supervizare include angajamentul de a reduce expunerea neperformantă cu două miliarde de euro, la 31,3 miliarde de euro, până la finalul anului. Acest lucru include şi credite aflate în restructurare care ar putea deveni neperformante.

„Este o decizie a managementului de a accelera implementarea planului de restructurare pentru a returna banii veniţi din ajutorul de stat cât de curând posibil”, a spus Megalou.

Piraeus a primit finanţare guvernamentală în valoare de 2,72 miliarde de euro din noiembrie 2015.

Christos Megalou este al treilea director din ultimii doi ani, după ce predecesorii săi au demisionat, după o dispută cu Paulson&Co. Inc., unul dintre principalii acţionari a băncii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici