UniCredit CAIB Securities iese de pe piaţa de brokeraj din România

UniCredit CAIB Securities, parte a grupului UniCredit şi unul dintre cei mai activi intermediari de la Bursa de Valori, va ieşi de pe piaţa de brokeraj din România, cel mai probabil până la finele acestui an.

496 afișări
Imaginea articolului UniCredit CAIB Securities iese de pe piaţa de brokeraj din România

UniCredit CAIB Securities iese de pe piaţa de brokeraj din România (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

"Brokerajul se închide. A fost o decizie strategică la nivel de grup. Până acum, ne vizează doar pe noi, cei din România. Astăzi a fost prima zi în care ne-am informat clienţii cu privire la această decizie şi, probabil, până la finele acestui an vom opri şi tranzacţiile", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al UniCredit CAIB Securities, Ioana Tănase.

Astfel, al patrulea intermediar de la BVB în acest an, cu un rulaj de 1,13 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 6,63%, UniCredit CAIB Securities iese din piaţa serviciilor pe piaţa de capital, la o lună de la anunţul ING privind retragerea din activitatea de brokeraj. ING era atunci al treilea intermediar de la BVB.

Retragerea ING a făcut parte din deciziei grupului de a renunţa la nivel global la acest tip de activităţi, cu excepţia zonei Benelux şi a Poloniei.

La începutul lunii iunie, UniCredit Ţiriac Bank a anunţat că a început integrarea activităţii de brokeraj derulată de UniCredit CAIB Securities, operaţiunile fiind transferate la Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking a băncii.

Decizia părea a fi una în linie cu strategia urmată şi de alte bănci care deţineau firme de brokeraj şi care au mutat în bancă activitatea de tranzacţionare. Printre băncile care au optat pentru această variantă se numără BCR, BRD şi Piraeus Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici