USR îl va chema pe ministrul Teodorovici să dea explicaţii despre prăbuşirea bursei

Preşedintele USR Dan Barna a declarat că, în prima săptămână a sesiunii parlamentare, că partidul pe care îl conduce va solicita ca ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să vină în plenul Parlamentului pentru a da explicaţii despre prăbuşirea bursei şi pierderea a 3 miliarde de lei.

201 afișări
Imaginea articolului USR îl va chema pe ministrul Teodorovici să dea explicaţii despre prăbuşirea bursei

USR îl va chema pe ministrul Teodorovici să dea explicaţii despre prăbuşirea bursei

„În prima sa săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul Permanent domnului ministru Eugen Teodorovici să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice care a fost raţiunea pentru care considerat că este înţelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat, prin declaraţiile care au declanşat prăbuşirea bursei, după cum bine ştiţi. Pentru că în ziua aceea sau a doua zi de fapt, bursa a avut o pierdere de 3 miliarde, practic toată acumularea bursieră a anului anterior. USR îi va cere ministrului Teodorovici să vină la Ora Opoziţiei şi să justifice acest lucru în faţa plenului Parlamentului, pentru că românii chiar au nevoie să ştie de la ce li se trage. Domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Parlament.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

După adoptarea actului normativ de către Guvern, bursa a traversat o perioadă de scădere. La începutul acestei săptămâni, companiile listate la bursă au înregistrat o pierdere de capitalizare de 4,3 miliarde de lei. Indicele BET a înregistrat o scădere de 4,2%, cel mai abrupt declin din rândul burselor din Uniunea Europeană. Declinul a venit în contextul în care Executivul a oferit investitorilor o primă indicaţie cu privire la modalitatea de taxare a băncilor, printre cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici