Valeant a îmbunătăţit oferta de preluare a Allergan, producătorul Botox, la 49,4 miliarde dolari

Compania canadiană Valeant Pharmaceuticals International a îmbunătăţit o ofertă de preluare a Allergan, producătorul Botox, la circa 49,4 miliarde de dolari, în încercarea de atragere a sprijinului investitorilor, transmite Bloomberg.

167 afișări
Imaginea articolului Valeant a îmbunătăţit oferta de preluare a Allergan, producătorul Botox, la 49,4 miliarde dolari

Valeant a îmbunătăţit oferta de preluare a Allergan, producătorul Botox, la 49,4 miliarde dolari (Imagine: Shutterstock)

Oferta iniţială propusă de Valeant în colaborare cu investitorul Bill Ackman, care este cel mai mare acţionar al Allergan, cu o participaţie de 9,7%, a fost de 47 de miliarde de dolari, respectiv circa 152,89 dolari pe acţiune, şi a fost anunţată pe 22 aprilie.

Proprietarii companiei americane Allergan, cu operaţiuni globale, vor primi numerar şi acţiuni de circa 166,5 dolari pentru fiecare titlu deţinut la companie, plus alţi 25 de dolari pe acţiune dacă un medicament oftalmologic experimental va realiza ţinta de vânzări, a anunţat miercuri Valeant.

Allergan fabrică produsul neurologic Botox, utilizat în tratarea unor boli asociate cu supraactivitatea musculară. Totodată, compania deţine mărcile de medicamente Botox Cosmetics şi Vistabel, folosite la atenuarea ridurilor.

Prima ofertă de preluare va Allergan nu includea cea de-a doua componentă a propunerii îmbunătăţite, de 25 de dolari pe acţiune.

Valeant a anunţat într-un comunicat separat că a vândut drepturi de comercializare a mai multor produse de îngrijire a pielii grupului Nestle, pentru aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Acordul se referă la produse de atenuare a ridurilor şi ar putea rezolva eventualele probleme antitrust rezultate din preluarea Allergan.

Achiziţia Nestle include tratamentele de corectare a ridurilor Restylane, Perlane şi Emervel, destinate pieţei din Statele Unite şi Canada, precum şi Dysport, tratament dermatologic cu rol estetic. Nestle, care comercializează deja aceste produse în afara SUA prin intermediul diviziei Galderma, va cumpăra şi drepturile de comercializare la nivel mondial a produsului Sculptra.

"Acordul cu Nestle elimină încă un obstacol din calea integrării Allergan", a declarat directorul general al Valeant, Mike Pearson.

Şeful Valeant vrea ca această companie să intre în rândul celor mai mari cinci producători de medicamente la nivel global, până la sfârşitul lui 2016.

Allergan, care nu este interesată de oferta Valeant, a criticat practicile de management şi operaţionale ale companiei canadiene, considerând că creşterea organică a vânzărilor acesteia este supraevaluată. Allergan mai susţine că cele mai mari două achiziţii efectuate de Valeant, companiile Bausch & Lomb şi Medicis, au realizat performanţe sub potenţial, în urma preluărilor.

Valeant a cumpărat Medicis, fabricant de produse de îngrijire a pielii, în septembrie 2012, pentru 2,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici