Vânzările de tablete vor creşte de patru ori în acest an, la circa 160.000 de unităţi

Vânzările de tablete pe piaţa românească vor creşte de patru în acest an, la circa 160.000 de unităţi, rezultat care va depăşi estimarea iniţială de 120.000 anunţată în luna aprilie, a declarat, marţi, Alexandru Drăgoiu, unul dintre asociaţii Rosal Import-Export, firmă care deţine brandul E-Boda.

145 afișări
Imaginea articolului Vânzările de tablete vor creşte de patru ori în acest an, la circa 160.000 de unităţi

Vânzările de tablete vor creşte de patru ori în acest an, la circa 160.000 de unităţi

"În aprilie, când am lansat prima tabletă din portofoliul E-Boda, spuneam că vânzările se vor tripla, la 120.000 unităţi, şi mulţi au spus că exagerez. Rezultatele obţinute până în prezent şi cifrele pe care le aşteptăm în ultimele două luni ale acestui an vor împinge vânzările către 160.000 de unităţi, de patru ori mai mult faţă de anul 2011", a spus Drăgoiu, la lansarea primelor tablete E-Boda cu procesoare dual core.

El a adăugat că E-Boda va avea la finele anului o cotă de 12% din piaţa locală a tabletelor, de la 8,5% în august.

"Avem cinci tablete în portofoliu, mai adăugăm încă două azi şi până la finele anului vom ajunge la 9 sau 10 modele. În acest context, dublat de «isteria» manifestată în rândul clienţilor, cred că E-Boda va ajunge la o cotă de 12% din piaţa tabletelor, de la 8,5% în luna august. Practic, vom vinde 20.000 de tablete", a afirmat Drăgoiu.

Întrebat dacă Rosal Import-Export va încheia anul acesta pe profit, Drăgoiu a spus că evoluţia cursului leu-dolar şi a mediului politic vor afecta în sens negativ acest indicator, care va fi sub nivelul atins anul trecut, de 586.000 lei.

Pentru 2013, reprezentantul companiei a spus că se aşteaptă la dublarea vânzărilor de tablete.

"Clienţii cer aceste produse, preţurile scad şi, luând în calcul evoluţiile de pe alte pieţe, mă aştept la dublarea vânzărilor de tablete în 2013. Pe lângă retailerii specializaţi, mă aştept să intre puternic pe această piaţă şi Auchan, Real, Metro sau Carrefour", a spus Drăgoiu.

Înfiinţată în 2003, firma Rosal Import-Export a încheiat anul trecut cu afaceri de 14,5 milioane de lei şi, potrivit lui Drăgoiu, ţinta pentru acest an un avans de 20-25% al veniturilor.

Datele RECOM arată că firma este deţinută în cote egale, de câte 50%, de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici