Vânzările în cea mai mare piaţă auto din lume au scăzut în iunie

Vânzările de automobile din China au scăzut cu 2,9% în iunie, potrivit datelor Asociaţiei chineze a autoturismelor (CPCA), publicate luni şi preluate de Reuters.

236 afișări
Imaginea articolului Vânzările în cea mai mare piaţă auto din lume au scăzut în iunie

Vânzările în cea mai mare piaţă auto din lume au scăzut în iunie

Specialiştii susţin că vânzările de autoturisme în China au scăzut în iunie deoarece redresarea economică i-a determinat pe consumatori să fie mai precauţi în privinţa cheltuielilor importante.

Statistica arată că vânzările de autoturisme în luna iunie au totalizat 1,91 milioane de unităţi, în scădere cu 2,9% faţă de anul trecut. Cu toate acestea, vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului, până la 9,65 milioane de unităţi.

Între timp, vânzările de vehicule cu energie nouă (NEV), inclusiv maşini electrice cu baterii pure şi hibride plug-in, au crescut cu peste 25% în iunie şi au reprezentat aproximativ 35% din totalul vânzărilor de maşini. Vânzările de NEV-uri au crescut cu peste 37%, ajungând la 3,09 milioane de unităţi în primele şase luni.

Atât Tesla, cât şi rivalul BYD au înregistrat livrări record ale vehiculelor lor fabricate în China în al doilea trimestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
vânzări,
auto

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici