Vânzările Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015

Vânzările producătorului german de maşini de lux Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015, cu trei ani înainte de termenul vizat anterior, ca urmare a cererii puternice pentru SUV-ul compact Macan, a declarat directorul general al companiei, Matthias Mueller.

119 afișări
Imaginea articolului Vânzările Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015

Vânzările Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Macan va fi introdus la vânzare mai târziu pe parcursul acestui an.

"Transferăm genele brandului Porsche pe un nou segment de piaţă. Porsche va rămâne un producător de maşini premium foarte exclusiviste", a declarat Mueller marţi, la un eveniment organizat pentru a marca startul producţiei la fabrica din Leipzig, Germania.

Compania, parte a grupului german Volkswagen, este pregătită să crească producţia Macan peste nivelul planificat de 50.000 de unităţi, dacă cererea va depăşi oferta, a spus Mueller, citat de Bloomberg.

În unele ţări europene, Porsche a primit comenzi pentru toate modelele Macan alocate, iar perioada de aşteptare în Germania este de până la opt luni, a afirmat directorul de vânzări, Bernhard Maier.

Macan, în concurrenţă cu BMW X3, Mercedes GLK şi Range Rover Evoque, va deveni probabil cel mai popular model al Porsche anul următor. SUV-urile vor reprezenta majoritatea vânzărilor, potrivit estimărilor IHS Automotive.

Porsche se aşteaptă la o creştere robustă a vânzărilor de SUV-uri premium în următorul deceniu, a spus Mueller.

"Este probabil maşina potrivită la momentul potrivit", a declarat Ian Fletcher, analist la IHS.

Porsche ar putea depăşi pragul de 200.000 de maşini chiar din acest an, la vânzări de peste 45.000 de modele Macan, estimează Fletcher.

Macan şi Cayenne, mai lung cu 16,5 centimetri, sunt aşteptate să genereze 64% din livrările Porsche anul următor, în timp ce vânzările de maşini sport ar urma să scadă la 24%, potrivit IHS.

Vânzările totale ale Porsche au crescut cu 15% anul trecut, la nivelul record de 162.145 unităţi, susţinute de dublarea cererilor pentru modelele Boxster şi Cayman. În ianuarie, creşterea a încetinit la 1,4%.

Cererea este aşteptată să revină în a doua jumătate a anului, odată cu intrarea în ofertă a Macan. Modelul va fi introdus la vânzare în Germania pe 5 aprilie. Preţul de pornire, de 57.930 euro pentru versiunea Macan S cu 340 de cai putere, este cu circa 25% mai mic faţă de un SUV Cayenne echipat similar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici