Vânzările Volkswagen ar putea depăşi pragul de 10 milioane de unităţi în acest an

Vânzările grupului german Volkswagen ar putea depăşi pragul de 10 milioane de unităţi în 2014, cu patru ani înainte de termenul prevăzut în strategia producătorului auto, în contextul accelerării lansării de modele noi, parte a planului Volkswagen de a depăşi Toyota, actualul lider la nivel global.

86 afișări
Imaginea articolului Vânzările Volkswagen ar putea depăşi pragul de 10 milioane de unităţi în acest an

Vânzările Volkswagen ar putea depăşi pragul de 10 milioane de unităţi în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Odată cu creşterea volumelor şi noi modele, vom înregistra şi efecte pozitive în privinţa profitului. Sunt şanse bune chiar să reuşim să depăşim pragul de 10 milioane de livrări în acest an", se arată în textul unui discurs pe care directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, urmează să îl susţină joi, într-o conferinţă de presă, la Berlin, transmite Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a vândut anul trecut mai multe maşini decât grupul american General Motors, urcând pe poziţia a doua pe piaţa mondială.

Vânzările au crescut anul trecut cu 5%, la 9,7 milioane de unităţi, un nou record pentru Volkswagen.

Grupul german, cu investiţii planificate de 84,2 miliarde de euro până în 2018 cu scopul de a depăşi Toyota, a anunţat joi că va lansa anul acesta şi anul următor 100 de noi modele, inclusiv pentru mărcile Volkswagen, Porsche şi Audi.

Piaţa auto europeană îşi revine după şase ani de scădere, în timp ce vânzările auto din China continuă să crească, chiar dacă analiştii se aşteaptă ca avansul PIB al marii economii asiatice să încetinească.

În acelaşi timp, însă, cererea este mai redusă pe unele din marile pieţe emergente, precum Brazilia, Rusia şi China, vizate de companiile auto pentru creşterea vânzărilor.

Volkswagen lucrează şi la majorarea vânzărilor în SUA, unde principalul brand al grupului german a înregistrat o creştere mai slabă decât rivalii.

Printre modelele pe care Volkswagen intenţionează să le introducă în acest an se numără o nouă versiune a VW Passat, variante ale liniei Audi A4, SUV-ul Audi Q7, precum şi SUV-ul compact Porsche Macan, a anunţat grupul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici