Veniturile Cosmote au crescut uşor în 2013, la 458 mil. euro, cu un avans de 8% în trimestrul patru

Veniturile Cosmote România au crescut cu 8,1% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 122,9 milioane euro, datorită segmentelor de internet mobil şi mesaje SMS, limitând la 0,9% scăderea încasărilor companiei la nivelul anului 2013, care s-au plasat la 458,5 milioane euro.

128 afișări
Imaginea articolului Veniturile Cosmote au crescut uşor în 2013, la 458 mil. euro, cu un avans de 8% în trimestrul patru

Veniturile Cosmote au crescut uşor în 2013, la 458 mil. euro, cu un avans de 8% în trimestrul patru (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări), excluzând costurile de restructurare, a urcat în trimestrul al patrulea cu 4% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior, la 31,5 milioane euro, potrivit unui comunicat publicat joi de grupul elen OTE, proprietarul Cosmote. OTE este controlată de gigantul german Deutsche Telekom, prorietarul T-Mobile.

Marja de câştig a scăzut astfel în ultimele trei luni ale anului trecut cu un punct procentual, la 25,6%.

În 2013, profitul EBITDA al Cosmote România a scăzut uşor, cu 0,5%, la 118,9 milioane euro, rezultând o marjă de câştig de 25,9%, faţă de 25,8% în 2012.

Numărul clienţilor operatorului a coborât anul trecut cu 3,1%, sau 194.000, la 6,091 milioane, faţă de 6,285 milioane la finele anului anterior. Aproape 26% din baza de clienţi au abonamente, restul fiind utilizatori de cartele pre-plătite.

Numărul clienţilor Cosmote pe segmentul business a avansat totodată cu 10,3%, datorită ofertelor ţintite către profesionişti şi sinergiilor cu divizia business a Romtelecom, companie controlată de asemenea de grupul OTE.

Venitul mediu pe utilizator al Cosmote România a urcat cu 1,9% anul trecut, precizează grupul elen în comunicat.

Cosmote este al treilea operator de telefonie mobilă de pe piaţa românească după numărul de clienţi şi afaceri. Principalii concurenţi ai companiei sunt grupul francez Orange şi grupul britanic Vodafone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici