Veste bună. România va fi al treilea beneficiar de fonduri UE pentru tranziţia la sisteme industriale ecologice

România va fi al treilea beneficiar de fonduri europene destinate facilitării tranziţiei spre sisteme industriale ecologice, arată un document citat de site-ul Euractiv.com.

967 afișări
Imaginea articolului Veste bună. România va fi al treilea beneficiar de fonduri UE pentru tranziţia la sisteme industriale ecologice

Veste bună. România va fi al treilea beneficiar de fonduri UE pentru tranziţia la sisteme industriale ecologice

Comisia Europeană a alocat 7,5 miliarde de euro Fondului pentru Tranziţie Corectă (Just Transition Fund, JTF), destinat oferirii de asistenţă comunităţilor care au industrii bazate pe cărbune să treacă la alte surse de energie.

Polonia va primi două miliarde de euro prin acest fond, Germania 877 de milioane de euro, iar România 757 de milioane de euro, arată un document oficial obţinut de Euractiv.

Proiectul de finanţare a fost transmis de Comisia Europeană spre aprobarea de către statele membre UE. Fondul pentru Tranziţie Corectă este parte a unui mecanism financiar de 100 de miliarde de euro care are rolul facilitării tranziţiei sistemului industrial spre surse ecologice de energie.

Fondurile vor fi alocate după ce fiecare stat va prezenta planuri regionale detaliate de tranziţie spre surse sisteme ecologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
românia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici