Veste proastă pentru cei care au credite în euro

Veste proastă pentru cei care au credite în euro. BCE va mai majora dobânda de politică monetară.

1894 afișări
Imaginea articolului Veste proastă pentru cei care au credite în euro

În cadrul unui acord general la nivelul Băncii Centrale Europene cu privire la necesitatea de a majora în continuare ratele dobânzilor, există preferinţe persistente în rândul unor oficiali pentru o nouă majorare importantă, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Comentariile din perioada premergătoare reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional din această săptămână s-au concentrat din ce în ce mai mult pe faptul că cel mai puternic proces de înăsprire monetară din istoria BCE se apropie de final - un proces probabil grăbit de falimentele băncilor din SUA şi Elveţia.

Dar, în timp ce factorii de decizie politică care au luat cuvântul la Washington au recunoscut ameninţarea la adresa creditării şi a expansiunii economice din cauza recentelor turbulenţe din sectorul financiar, a existat şi optimism cu privire la faptul că zona euro ar putea scăpa relativ nevătămată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici