Videanu: S-a hotărât ca bugetele companiilor naţionale să fie reaprobate de Guvern

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a hotărât ca bugetele tuturor companiilor naţionale să fie reaprobate de Guvern şi, "cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii".

39 afișări
Imaginea articolului Videanu: S-a hotărât ca bugetele companiilor naţionale să fie reaprobate de Guvern

Videanu: S-a hotărât ca bugetele companiilor naţionale să fie reaprobate de Guvern (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"S-a hotărât ca bugetele tuturor companiilor naţionale să facă obiectivul reaprobării de către Guvern şi, cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii", a spus Videanu, întrebat de ziarişti dacă se vor opera scăderi salariale în companiile naţionale.

De asemenea, ministrul Economiei a fost întrebat dacă în aceste companii se vor tăia salarii sau indemnizaţiile din CA şi AGA.

"În CA şi AGA nu există decât 1%, acei 46-48 de lei, atât. Ce să tăiem din 46-48 de lei, aia e o chestie ca să justifice prezenţa în consiliul de administraţie respectiv, dar de la caz la caz se vor tăia şi salariile", a explicat Videanu.

Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI, dar va fi operată prin reevaluarea fiecărui buget în parte al acestor unităţi, o reevaluare diferită urmând însă să fie efectuată la companiile cu pierderi, unde deja salariile au fost diminuate, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici