Visa ar putea pleca din Ungaria, din cauza scăderii comisioanelor la plata cu cardul

Visa ia în calcul ieşirea din Ungaria din cauza scăderii puternice a afacerilor în urma reducerii comisioanelor interbancare percepute la plata cu cardul, potrivit cotidianului Nepszabadsag.

262 afișări
Imaginea articolului Visa ar putea pleca din Ungaria, din cauza scăderii comisioanelor la plata cu cardul

Visa ar putea pleca din Ungaria, din cauza scăderii comisioanelor la plata cu cardul (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Visa Europe a transmis ministerului ungar al Economiei, într-o scrisoare adresată secretarului de stat Gyula Pleschinger, că a pregătit o strategie de retragere de pe piaţă, potrivit Nepszabadsag.

Potrivit documentului obţinut de Nepszabadsag, numărul cardurilor Visa din Ungaria a scăzut cu o treime în doar un an şi jumătate, la aproximativ 1 milion de unităţi.

Visa a redus comisionul interbancar la 0,2% în urma unei decizii a Consiliului Concurenţei din Ungaria, care a amendat în 2008 operatorii de plăţi şi băncile cu 1,9 miliarde forinţi (7,1 milioane euro la cursul mediu din acel an) după constatarea unor activităţi de tip cartel.

MasterCard, care controlează peste 80% din piaţa cardurilor bancare din Ungaria, a redus comisionul interbancar la 0,6%.

Comisionul în cauză este plătit de banca retailerului către banca consumatorului la fiecare tranzacţie cu cardul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici