Vlădescu critică inspectorii ANAF şi solicită acţiuni dure împotriva evaziunii

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, s-a declarat nemulţumit de lupta împotriva evaziunii fiscale, criticând inspectorii ANAF, cărora le cere acţiuni foarte dure pentru a rezolva această problemă "majoră" a României.

59 afișări
Imaginea articolului Vlădescu critică inspectorii ANAF şi solicită acţiuni dure împotriva evaziunii

Vlădescu critică inspectorii ANAF şi solicită acţiuni foarte dure împotriva evaziunii fiscale (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Evaziunea fiscală constituie o problemă majoră a României şi nu pot să mulţumesc nimănui (...) Cea mai bună lege, cele mai bune norme sunt absolut caduce. Dacă dumneavoastră nu vă faceţi treaba, şi mesajul meu este să vă faceţi treaba (...) Vreau să fiţi foarte activi, să ieşiţi din birouri, să-i lăsaţi în pace pe contribuabilii care plătesc şi să vă ocupaţi de evaziune. Ieşiţi din birouri şi aflaţi ce se întâmplă în judeţele şi oraşele dummneavoastră. Nu e bine ce se întâmplă, avem nevoie de o acţiune foarte dură, foarte solidă", a spus Vlădescu la prezentarea raportului anual al ANAF.

El a ţinut să mulţumească contribuabilior care şi-au plătit obligaţiile şi primului ministru, Emil Boc, prezent la eveniment, pentru susţinerea sa, dar a afirmat că nu-şi poate mulţumi lui personal, preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi angajaţilor ANAF până când nu vede măsuri de limitare a evaziunii.

Ministrul a povestit că, în ultima duminică, a fost într-o plimbare prin Bucureşti cu unii dintre şefii ANAF, care nu ştiau să ajungă în zonele cu evaziune fiscală ridicată, deşi cunoşteau denumirile acestora.

"Nu ştiu cum aţi fost numiţi şi nu mă interesează cum aţi fost numiţi. Indiferent ce credeţi despre mandatul pe care l-aţi primit acolo unde aţi fost numiţi, pentru mine există un singur mandat: lupta împotriva evaziunii fiscale", a spus Vlădescu.

El a vorbit dur, cerând angajaţilor ANAF să nu facă nicio concesie contribuabililor evazionişti şi să nu cedeze presiunilor, indiferent de unde vin acestea.

"Dacă simţiţi că nu mai faceţi faţă, apelaţi la şefi, la domnul preşedinte Blejnar şi la mine", le-a transmis Vlădescu angajaţilor ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici