Vlădescu: Impozitul minim trebuie eliminat, nu este o soluţie

Ministrul Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu a afirmat că impozitul minim trebuie eliminat, întrucât nu reprezintă o soluţie viabilă, însă nu a precizat când va fi adoptată această decizie.

31 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Impozitul minim trebuie eliminat, nu este o soluţie

Vlădescu: Impozitul minim trebuie eliminat, nu este o soluţie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Impozitul minim trebuie eliminat, pentru că nu este o soluţie", a declarat Vlădescu pentru MEDIAFAX.

La discuţiile avute vineri seara cu reprezentanţii FMI pentru menţinerea deficitului în limita convenită a existat o variantă în care TVA urma să urce de la 19 la 25%, concomitent cu eliminarea impozitului minim.

Ulterior, Guvernul a decis să crească TVA de la 19 la 24% şi să menţină impozitul minim.

Impozitul minim, introdus în primăvara anului trecut, este cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care înregistrează profit plătesc impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează. La începutul acestui an, Guvernul a intenţionat să înlocuiască impozitul minim cu un impozit forfetar, însă măsura a fost amânată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici