Vodafone va prelua operatorul de servicii prin cablu Kabel Deutschland pentru 7,7 miliarde euro

Vodafone Group a obţinut acordul majorităţii acţionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, în valoare de 7,7 miliarde de euro.

136 afișări
Imaginea articolului Vodafone va prelua operatorul de servicii prin cablu Kabel Deutschland pentru 7,7 miliarde euro

Vodafone va prelua operatorul de servicii prin cablu Kabel Deutschland pentru 7,7 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kabel Deutschland a anunţat că cel puţin 75% dintre acţionari au aprobat oferta până la termenul limită de 11 septembrie. Acţionarii care nu şi-au dat încă acordul mai au această posibilitate în perioada 17-30 septembrie, relatează Bloomberg.

Compania germană este un element esenţial al strategiei de extindere a Vodafone, grupul britanic fiind în căutare de soluţii de creştere a veniturilor.

Kabel Deutschland este cea mai mai companie de servicii prin cablu din Germania, cea mai mare piaţă a Vodafone, şi a atras o ofertă şi din partea Liberty Global.

Achiziţia de către Vodafone a fost pusă în pericol de investitorii care şi-au păstrat acţiunile în speranţa unui câştig mai mare. Elliott Management, companie condusă de miliardarul Paul Singer, a cumpărat acţiuni şi a devenit cel mai mare acţionar al Kabel Deutschland, cu o participaţie de 10,9%, în zilele de dinaintea termenului limită.

Fondul de hedging a vrut să profite de o lege germană potrivit căreia un cumpărător care obţine cel puţin 75% din acţiunile unei companii trebuie să ofere mai mulţi bani restului acţionarilor, a spus o sursă apropiată situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici