Volkswagen va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea preluării Scania

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea parţială a preluării integrale a producătorului suedez de camioane Scania.

190 afișări
Imaginea articolului Volkswagen va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea preluării Scania

Volkswagen va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea preluării Scania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile vor fi plasate către investitori instituţionali, în cadrul unui program mai amplu de finanţare pentru achiziţia acţiunilor pe care VW nu le deţine încă la Scania, a anunţat grupul german, relatează Bloomberg.

"Anticipăm că preluarea va decurge bine. Ne aşteptăm ca finalizarea acestui plasament, anticipat de piaţă, să contribuie la continuarea performanţelor bune ale acţiunilor din trimestrul al doilea", a declarat Mike Dean, analist la Credit Suisse în Londra.

Volkswagen va cheltui 6,7 miliarde de euro pentru preluarea integrală a Scania, grupul urmărind întărirea alianţei între compania suedeză, propria sa divizie de camioane şi producătorul german de camioane MAN, la care VW este acţionarul majoritar.

Achiziţia încheie un proces demarat în 2006, de creare a unei divizii de camioane de anvergură globală, care să concureze cu Daimler şi Volvo.

Operaţiunile VW pe acest segment vor depăşi astfel Daimler şi Volvo, Volkswagen urmând să devină cel mai mare producător de camioane din Europa.

La sfârşitul lunii mai, VW deţinea 98% din acţiunile Scania, iar joi va fi ultima zi de tranzacţionare a acestora.

Pentru finalizarea preluării, VW va mai emite obligaţiuni hibrid de până la 3 miliarde de euro şi va cheltui 2 miliarde de euro din rezervele proprii. La sfârşitul lunii martie VW deţinea lichidităţi nete de 17,7 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici