Wall Street a deschis în creştere puternică după acordul liderilor UE

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de joi în creştere puternică, în urma acordului de miercuri noaptea al liderilor din Uniunea Europeană pentru extinderea capacităţii fondului de susţinere financiară şi reducerea datoriilor Greciei către creditorii privaţi cu 50%.

73 afișări
Imaginea articolului Wall Street a deschis în creştere puternică după acordul liderilor UE

Wall Street a deschis în creştere puternică după acordul liderilor UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele Dow Jones a urcat cu 1,96%, Standard & Poor's 500 cu 2,43%, iar Nasdaq cu 2,42%.

Acordul din UE include creşterea capacităţii Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară la 1.000 de miliarde de euro şi recapitalizarea băncilor cu până la 106 miliarde de euro. Băncile creditoare vor suporta pierderi de 50% legate de datoriile Greciei.

"Cotaţiile sunt în creştere pentru că jucătorii activi, majoritatea manageri de fonduri de hedging şi investitori tactici, au fost mult timp în expectativă, sau chiar au vândut", a declarat James Dailey, manager de portofoliu la TEAM Asset Strategy Fund în Harrisburg, Pennsylvania.

Bursa este influenţată şi de rezultatele financiare trimestriale raportate de companii americane.

Acţiunile Exxon Mobil sunt în creştere cu 0,7%, după ce grupul a anunţat creştere profitului cu 41% în trimestrul al treilea.

Titlurile Dow Chemical avansează cu 5%, chiar dacă rezultatele grupului sunt sub estimările analiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici