COMENTARIU Lelia Munteanu: Cea mai bine plătită meserie

Cunosc un liliac, care avea (pe vremea când nu evadase încă din Ţara lui Scapăcinepoate) cea mai bine plătită meserie, aceea de împrumutat.

1795 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cea mai bine plătită meserie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cea mai bine plătită meserie

Ce e un împrumutat şi care-i fişa postului? Explică liliacul însuşi:

De câte ori se deschid şantiere de autostrăzi - dar numai după ce şi-au luat toţi tainul - sunt împrumutat şi mutat din loc în loc, ca să le închid. N-am o muncă uşoară, dar nici atât de grea pe cât s-ar crede. Sunt un virtuoz, o spun cu modestie, pot intepreta agonia multor specii. Joc nu doar partituri de  liliac de tunel, ci şi de gândac marmorat, de viperă moldavă, de popândău european (în foto, cu o privire studiat-surprinsă). Ultimul rol a fost de şoarece săritor.

Dar câştigul se dublează, dacă eşti împrumutat şi de o asociaţie care se ocupă cu conservarea habitatului. Şi, de regulă, chiar asta se întâmplă. După ce autostrăzile se închid din pricină că ar putea strivi sub buldozere câte o specie rară, apar bani mulţi în Buget şi clienţi politici dornici să ia gingaşele vieţuitoare sub protecţia lor. Atunci sunt împrumutat tot eu, pe post de gândac marmorat, să zicem, şi n-am altceva de făcut decât să dovedesc că exist şi că mă hrănesc numai cu trufe şi homar...

Condiţia sine qua non ca să obţii în Ţara lui Scapăcinepoate un astfel de job e, fireşte, să te înscrii într-un partid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici