COMENTARIU Lelia Munteanu - Manechinul

Sunt momente în care nu mai ai încotro, trebuie să găseşti cuvântul potrivit, cugetam la sfârşitul primului mandat prezidenţial al lui Iohannis. Atunci, am găsit cuvântul: ma-ne-chin. L-aş alege şi astăzi.

1302 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu - Manechinul

Momâile - sperietoarele de ciori, cum li se mai zice - au ceva deopotrivă glorios şi jalnic. În primă instanţă, produc sinchisire mare printre coţofene, gaiţe, alunari, stăncuţe. Neamul corvidelor se prinde însă repede de trucul ieftin şi sfârşeşte prin a convieţui cu momâia inofensivă, de nu mai ştii care pe care sperie.

Manechinele, în schimb, au o trufie a lor, inspiră respect, orice li s-ar da să poarte. Par pătrunse până în ultimul câlţ, până în sufletul lor de gips, până în adâncul inimii lor de plastic, până în ultimul finisaj al conştiinţei lor din fibră de sticlă, de importanţa misiunii ce li s-a încredinţat. Totul le vine turnat. Din punctul acesta de vedere, momâile sunt rudele sărace şi zevzece ale manechinelor.

Prefer, totuşi, momâile. Nu au răceala manechinelor, dispreţul superior al unora căpătuite în marile galantare ale lumii. Îmbrăcate în pripă şi cu ce se nimereşte, înfipte în mijlocul semănăturilor, momâile au ceva înduioşător atunci când ciorile îşi râd în cioc de ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici