COMENTARIU Lelia Munteanu: Observaţiile medicale conturează succesul vaccinului Pfizer în Israel

9021 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Observaţiile medicale conturează succesul vaccinului Pfizer în Israel

Au inceput să apară în Israel informaţii şi statistici autorizate referitoare la succesul vaccinului Pfizer. După 12 zile de la prima doză, rata de contaminare e neschimbată. După 13 zile, scade uşor. Dar după 14 zile, rata de contaminare scade cu 33 la sută. (Cei care au declarat că rapelul poate fi amânat cu câteva săptămâni s-au înşelat grav).

Cetăţenilor de peste 60 de ani li s-a administrat prima doză în proporţie de 70 la sută. Se presupune că 80 la sută din acest segment de populaţie va ajunge să fie vaccinat.  

Policlinicile fac acum eforturi de a-i vaccina pe cei imbobilizaţi la domiciliu (care nu pot ajunge la centrele special amenajate).  

De ieri a început vaccinarea celor de peste 50 de ani (foto premierul Netanyahu la centrul din Ashdod).  

După şase zile de lockdown strict (al patrulea sau al trei şi jumătatelea de la debutul epidemiei)  - 9.025 cazuri noi de contaminare cu SARS Cov-2 în ultimele 24 de ore, la 127.768 de teste. Explicaţia e, probabil, mutaţia britanică a virusului, mult mai contagioasă, care a fost depistată şi în Israel.

Refuz să mă gândesc care ar putea fi situaţia reală în România, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.424 de cazuri noi la doar 33.068 de teste, iar numărul total al vaccinaţilor era aseară la ora 17 de doar 140.447, respectiv o medie de 8.261 pe zi de când a început aşa-numita campanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici