COMENTARIU Lelia Munteanu: Pe marţi, în 2016!

Unde mi-ar plăcea să trăiesc? În Etiopia, evident. Pentru că abia marţi, 12 septembrie, ajunge şi ţara asta minunată în 2016.

649 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Pe marţi, în 2016!

Ce sentiment plenar, mă gândesc: să pot întoarce timpul cu o cheiţă, ca pe un pendul. Asta nici măcar premierul Ciolacu nu poate (deşi în programul de guvernare a trecut aproape tot). 

De ce sunt etiopienii mereu cu nişte ani mai tineri decât noi? Explicaţia astronomică e prea complicată s-o înţelegem la vârsta noastră. Întrebaţi-vă asistentul virtual.

O mulţime de lucruri aş putea face din 2016. O mulţime şi mai mare, nu.

Rimbaud a trăit doisprezece ani în Etipia. Ar mai fi trait şi astăzi dacă avea muniţie (se ocupa cu negoţul de arme). Pe mine, între o sută şapte milioane de locuitori, nu m-ar observa nimeni că-s pe-acolo.

M-aş stabili în capitală, la Addis Abeba ("Noua Floare", în limba oromo). Sau în Bahir Dar, ca să am în faţa ochilor Nilul Albastru.  Sau la Awasa, habitatul berzelor pleşuve.

Şi etiopienii s-au născut poeţi. Am citit un poem epic despre un călător solitar care a intrat într-o cârciumă şi a cerut vin. La primele pahare, el vorbea şi vinul asculta. Apoi, vinul a început să vorbească şi el să asculte. La sfârşit, vinul vorbea şi tot vinul asculta...

Ştiu şi un proverb etiopian, pe care ar trebui să-l transform în principiu de viaţă: "Musca nu intră în gura care nu se deschide".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici