COMENTARIU Lelia Munteanu: „Pentru a avea mai mulţi bani, trebuie să ne străduim cu toţii mai mult”

1723 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: „Pentru a avea mai mulţi bani, trebuie să ne străduim cu toţii mai mult”

COMENTARIU Lelia Munteanu

Ce spuneam: dacă e miercuri, e Preşedintele.
 
Dimineaţă, electorii îşi primiseră injecţia de optimism de la ministrul Cîţu (postează pe Facebook inconfundabil, exultând în majuscule): “Veşti EXCELENTE pentru TOŢI românii! Economia României a răspuns PERFECT la măsurile implementate de guvernul PNL!!”.
 
La optsprezece zero zero a apărut Klaus Magnus. A început previzibil cu „Bună ziua” şi a încheiat la fel cu „Vă doresc tuturor multă sănătate”.     
Între bună ziua şi sănătate, jurnaliştii au pus întrebări, inhalând prin mască liniştea terapeutică a Palatului Cotroceni. Afară explodează bancomate, interlopii încrucişează în stradă săbii şi topoare, clanurile din Interne luptă pentru supremaţie, gimnaziste fragile se stâlcesc în bătaie, demnitarii ies din anonimat prin semnale luminoase şi sonore, urlă strada. Dar Palatul e bine antifonat, iar ferestrele dau spre grădina cu trandafiri căţărători. 
 
Să preţuim aceste clipe, mi-am zis. După parlamentare, miercurile noastre vor fi mai puţin previzibile. 
 
... Nu s-a schimbat nimic de miercurea trecută: PNL guvernează foarte bine; ar guverna şi mai bine, dacă nu l-ar conturba Opoziţia (care îi ridică prea multe mingi la fileu). Mersul epidemiei e tot îngrijorător, dar nu destul cât să nu mai deschidem şcolile sau să renunţăm la alegeri. 
Ca în fiecare miercuri - obişnuitele formule prezidenţiale a căror greutate atârnă cel puţin cât un aforism. Am cules-o astăzi una pe care vreau să mi-o înrămez deasupra hamacului: „Pentru a avea mai mulţi bani, trebuie să ne străduim cu toţii mai mult”. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici