COMENTARIU Lelia Munteanu: Pfizer lucrează la a treia doză

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA): "Nu există nici o bază ştiinţifică să ateste că vaccinului Pfizer i-a scăzut eficacitatea".

848 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Pfizer lucrează la a treia doză

COMENTARIU Lelia Munteanu

Pfizer lucrează la a treia doză, îmbunătăţită, de vaccin anti-Covid-19. Ca să poată începe producţia, a cerut autorizaţia FDA (The Food and Drug Administration) în regim de urgenţă, iar răspunsul a fost "nu există nici o urgenţă".

FDA, împreună cu CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a transmis presei un comunicat: „Actualmente nu există nici o bază ştiinţifică să ateste că vaccinului Pfizer i-a scăzut eficacitatea în prevenirea îmbolnăvirii grave şi a mortalităţii la cei complet vaccinaţi. CDC, FDA şi NIH (National Institutes of Health) urmăresc îndeaproape studiile medicale referitoare la necesitatea administrării unei a treia doze de vaccin şi iau în considerare toate datele - de laborator, clinice şi  farmaceutice. Când şi dacă va fi necesar, se va recomanda administrarea unui nou rapel în rândul celor vaccinaţi".

Canal 12 din Tel Aviv a prezentat concluzia unui grup de specialişti (doctori în medicină, profesori universitari), care a conchis că, deocamdată, în Israel nu există nici un argument ştiinţific care să pledeze în favoarea unor noi măsuri anticovid, inclusiv o a treia doză de vaccin. Lumea trebuie să trăiască cu covidul, aşa cum trăieşte cu gripa. Însă, la anumite intervale, va fi ce-i drept nevoie de un rapel, dar nu e cazul încă. Numărul de pozitivi trebuie, spun specialiştii, să înceteze să mai fie un criteriu de decizie. Într-o ţară "bine vaccinată" (aproximativ 65 la sută din populaţie, astăzi) cum e Israelul, singurul criteriu de luat în considerare trebuie să fie numărul de bolnavi în stare gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici