COMENTARIU Lelia Munteanu: Spitalele coboară şi în subteran

Cum bine puncta doamna Keren Marciano de la Canal 12, măcar acum - în prag de Yom Kippur (marea sărbătoare religioasă a evreilor care începe duminică seara), fiindcă tot e perioada în care se cere iertare - în primul rând Guvernul ar trebui să prezinte scuze cetăţenilor israelieni. (Preşedintele Reuven Rivlin a făcut-o, într-o declaraţie emoţionantă, înainte de Rosh Hashana).

729 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Spitalele coboară şi în subteran

Aseară târziu, înaintea adevăratului lockdown - discursuri. Benny Gantz, viitorul premier (cred naivii) şi ministrul Apărării, a vorbit din curtea de la Rosh HaAin (s-a întors chiar ieri din America şi e în carantină) - fraze  frumoase şi goale. De undeva, din stradă, se auzeau huiduielile si sloganurile manifestanţilor. Comic a fost momentul când s-a auzit cunoscutul strigăt „Du-te acasă!”. Era acasă.

Ultimul vorbitor - Regele Bibi, cu partitura pe care o interpretează ca un virtuoz: a acuzat politicienii din opoziţie, a acuzat specialiştii în medicină şi, mai ales, a acuzat populaţia care nu respectă restricţiile. N-a scăpat ocazia să-i ridiculizeze pe protestatarii din Balfour şi a încheiat trumpist: „Fac tot posibilul ca Israelul să aibă cât mai curând un vaccin”.

Strategul şef anticorona, dr. Ronni Gamzu, tace de câteva zile bune. N-a apucat să spună decât că îi e greaţă.

Cu 7.527 de pozitivi în 24 de ore din 60.524 de teste (12.8 % pozitivare), cu 59 de decese înregistrate ieri (dintr-un total de 1.378), cu 4.592 de cadre medicale în carantină spitalele îşi deschid secţii corona şi la subsol, ca în timp de război. Nu seamănă cu subsolurile spitalelor noastre, care colcăie de şobolani. În ultimii 30 de ani, toate subsolurile spitalelor din Israel sunt dotate cu oxigen şi aer condiţionat, funcţionând la nevoie şi ca adăpost antiaerian. 

Primul spital care a făcut acest pas e Rambam din Haifa (foto) - a deschis ieri o secţie cu 770 paturi la etajul minus 3. Deocamdată vor fi primiţi doar 70 de bolnavi, pentru ca secţia supraterană corona să revină la profilul iniţial.

Spitalele Tel HaShomer şi Beilinson (din „orăşelul” Petah Tikva, o suburbie a Tel Avivului) se pregătesc şi ele să deschidă secţii subterane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici