COMENTARIU Lelia Munteanu: Stocarea şi distribuirea vaccinului Covid-19 în România. Câteva suspiciuni rezonabile

4219 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Stocarea şi distribuirea vaccinului Covid-19 în România. Câteva suspiciuni rezonabile

COMENTARIU Lelia Munteanu: Stocarea şi distribuirea vaccinului Covid-19 în România. Câteva suspiciuni rezonabile

Faptul că, primind, pe 25 decembrie, doar 10.000 de doze din vaccinul Pfizer -  „o tranşă-simbol”, cum frumos o numea preşedintele Iohannis  - iar 3.930 de doze de vaccin rămân deocamdată neadministrate, naşte câteva suspiciuni rezonabile. 
 
În primul rînd, suspiciunea că sistemul de gestionare nu e încă pus la punct - de la stocare până la listele cu beneficiarii prioritari. Dacă nici măcar „tranşa-simbol” nu poate fi distribuită rapid şi în totalitate, ce se va întâmpla peste cîteva zile cu aşteptata livrare săptămânală de „aproximativ 140.000 de doze”? Premierul Cîţu anunţa deja pe Facebook, azi-dimineaţă, fără argumente, o primă victorie: „Primii paşi din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfăşurat ireproşabil până acum şi sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare”.  
 
În al doilea rând, suspiciunea că parte dintre doze ar putea fi distribuite preferenţial (cu toate conotaţiile care rezultă de aici). Iar în această ultimă privinţă, există deja cel puţin un exemplu „ilustru”. În Statele Unite, cei cu dare de mână şi celebrităţile dau târcoale vaccinului, promiţând spitalelor donaţii consistente. 
 
Pentru că o campanie de informare nu există (în afara unui simulacru online), şansa românilor e să-l creadă pe cuvânt pe premier.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici