COMENTARIU Lelia Munteanu. Viceversa, domnule Iohannis!

10823 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Viceversa, domnule Iohannis!
Preşedintele României alunecă periculos pe pârtia realităţii.
 
A anunţat deschiderea şcolilor, pe scenariul „semafor", cu argumente de felul: „în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic" sau „evident că ne-am uitat puţin în jur să vedem ce fac alţii" şi „ în unanimitate, am decis".
 
Cu astfel de formule, mi-e un pic greu să cred că la „şedinţa de lucru" s-a discutat puţin şi cu statisticile & prognozele pe masă (dacă există, ţinând cont măcar şi de  numărul inadmisibil de mic al testărilor). 
 
„Incidenţa bolii" (noţiune complexă în epidemiologie) nu se exprimă în adjective (un pic sau mult).
Aşa cum ne-a fost livrată, decizia de începere a şcolilor e una eminamente politică.
 
„Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat" a concluzionat astăzi Preşedintele. Timp de clarificări a fost destul, din 14 ianuarie, când ne anunţa: „Şi pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuţie – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea şcolilor se redeschid, elevii se întorc la şcoală".
 
Între detaliile despre care vorbeşte acum, testările şi vaccinarea personalului didactic nici măcar nu le-a amintit, semn că nu intră în calculele unanimităţilor de la Palatul Cotroceni.
 
Şi-a încheiat declaraţia victorios: „În consecinţă, pregătiţi copiii pentru şcoală!".
 
Viceversa, domnule Iohannis: pregătiţi şcolile pentru copii!
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici