- Home
- Editorialiștii
- (04.02.2023, 16:00)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Ce poţi mânca cu 22 de lei o zi întreagă, domnule Rafila?
2088 afișări
Sursa Foto - Food Wiki / BNR
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine, pe bună dreptate, că managerii spitalelor sunt responsabili de calitatea hranei care ajunge pe masa pacienţilor: „Responsabilitatea privind masa pacienţilor este, clar, a managerului spitalului respectiv. Mie mi se cere să trimit controale la cele 400 de spitale din ţară care să rezolve această problemă”.
Alexandru Rafila a subliniat că norma de hrană a crescut de la 11 la 22 de lei şi, de aceea, „mă aşteptam ca având la dispoziţie o sumă de două ori mai mare să existe o hrană corespunzătoare”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie. Alejandra Rodríguez a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires
-
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai mari
-
26 aprilie 1986: Dezastrul care a marcat istoria. 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl
-
Ion Iliescu, urmărit penal în dosarul Mineriada
Poate că domnul ministru nu apucă să-şi pună pachet la serviciu în fiecare zi şi uneori este nevoit să mănânce la un restaurant. Aşadar, Alexandru Rafila ar trebui să ştie că fără un 60 de lei nu poate mânca două feluri la prânz.
Dacă îşi comandă numai felul II, domnul Rafila plăteşte minim 40 de lei. Fără apă, fără cafea, fără suc şi fără bacşiş. Bine, poate ministrul Sănătăţii nu are timp de restaurante şi atunci îşi comandă mâncare la birou. Nici la cel mai modest restaurant un meniu al zilei nu costă mai puţin de 20 de lei.
Chiar dacă nu sunt sănătoase, probabil că domnul Rafila este uneori obligat să mănânce câte o conservă. O conservă de fasole cu carne la supermarket costă minim 10 lei. Lângă fasole şi carne spitalele mai pun două felii de pâine şi şi doi castraveţi muraţi. Cât despre supe şi ciorbe, acestea nu sunt mai ieftine de 6 lei în magazin. Şi una este mâncarea la conservă, şi alta este mâncarea gătită proaspăt.
Un bolnav nu mănâncă doar la prânz, iar ouăle, şunca, brânza topită, pastele făinoase şi carnea de pui costă şi ele. Ouăle, carnea, pastele şi orezul nu se fac singure, ci trebuie preparate de oameni care sunt plătiţi pentru asta şi care folosesc diferite ingrediente, energie electrică sau gaz metan şi vase, care apoi trebuie spălate şi dezinfectate.
Alexandru Rafila are dreptate când spune că nu are cum să trimită controale în 400 de spitale pentru a verifica mâncarea pregătită pentru pacienţi, dar poate face altceva. Domnul Rafila ar putea să apeleze la serviciile unui master chef, cu rugămintea de a-i scrie câteva meniuri decente pe care să le trimită tuturor spitalelor din ţară. Meniuri pentru mic dejun, prânz şi cină preparate cu numai 22 de lei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
Citește pe www.zf.ro: Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Citește pe www.zf.ro: Gigantul Delhaize, proprietarul Mega Image, deschide la Bucureşti un centru de servicii unde angajează sute de IT-işti. Recrutările deja au început
Citește și: COMENTARIU Lelia Munteanu: Selfie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
CANCAN.RO
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe