COMENTARIU Sorin Avram: Din Vila Lac în puţ

La chemarea preşedintelui PNL al României, Klaus Iohannis, câţiva lideri liberali s-au adunat la Vila Lac pentru a pune ţara la cale, cică.

4367 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Din Vila Lac în puţ

COMENTARIU Sorin Avram: Din Vila Lac în puţ

Totuşi, nu dă bine ca la 145 de ani de la naşterea Partidului Naţional Liberal liberalii să discute despre făurirea viitorului de aur a României într-un imobil construit de odiosul regim comunist. Firesc ar fi fost ca liberalii să se fi întîlnit pentru a face schimb de idei, şi nicidecum de locuri, după cum comentează gurile rele, într-un imobil ridicat de la zero în timpul societăţii capitaliste aflată în curs de dezvoltare. A, nu există aşa ceva? Atunci Oastea Domnului Preşedinte, dacă într-adevăr avea de gând să pună pe hârtie planuri benefice pentru ţară, ar fi trebuit să pună ideile pe masă într-un loc care nu predispune la lene şi la sforăraie, cum este o vilă, ci într-unul care îndeamnă la treabă.

De pildă, domnul Iohannis şi cei împreună cu dânsul ar fi putut să se întâlnească în staţia de metrou neterminată de la Eroilor ori într-un spital din Bucureşti sau de oriunde din ţară care a luptat din greu cu lipsa de materiale de protecţie, de aparatură şi medicamente şi cu noul coronavirus. Sau ar fi putut să se întâlnească într-un container al unei organizări de şantier de pe o autostradă aflată în lucru de ani lumină ori în baraca unui fermier care stă şi se uită disperat la pământul terminat de secetă.
Dacă eşti hotărât să faci ceva bun pentru ţară, atunci nu stai tolănit pe canapelele dintr-o vilă, ci mergi în teren pentru a vedea şi mirosi realitatea.

Era să uit. O variantă de lucru pentru întâlnirea domnului preşedinte cu subordonaţii săi ar mai fi fost un puţ. Dacă greii liberali ar fi refuzat întâlnirea în puţul unei mine de pe lista celor care trebuie închise de teamă să nu se murdărească pe pantofii cu toc, pe costumele bărbăteşti de firmă şi pe măştile anti-COVID, atunci ar fi mers, şi încă foarte bine, o şedinţă organizată în puţul gândirii. Din puţul gândiri ar fi ieşit conducătorii noştri de partid şi de stat cu nişte idei nemaipomenite, care puse imediat în practică ar fi contribuit la cocoţarea României pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici