COMENTARIU Sorin Avram: Liberalii urăsc PSD-ul, dar îi iubesc pe trădătorii PSD

2289 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Liberalii urăsc PSD-ul, dar îi iubesc pe trădătorii PSD

Cu măştile pe faţă şi bine spălaţi pe mâini, pentru că aşa i-a învăţat şeful cel mare, cel de la Cotroceni, liberalii bat localităţile într-o amplă campanie de racolare a primarilor PSD. Primarii cu realizări şi cu şanse reale de câştig sunt curtaţi de către cei de la PNL, care le promit fonduri guvernamentale pentru şcoli, drumuri şi podeţe, posturi călduţe pentru soţii sau afaceri bănoase pentru copii. Social-democraţilor li se explică pe înţelesul lor că domnul Iohannis are pârghiile necesare pentru a slăbi şi mai mult PSD-ul şi pentru ca, după parlamentare, să formeze o majoritate cu PNL pe post de lider de asociere. Pentru a da şi mai multă greutate spuselor lor, probabil că liberalii îl citează pe domnul acela cu batistuţă la piept care în luna mai a acestui an afirma tăios: ”Pentru PSD urmează patru ani şi jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor şi să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul”. Există informaţii că primarii PSD care nu pricep ori se fac că nu pricep că trebuie să schimbe tabăra politică sunt ameninţaţi că nu vor pupa niciun ban de la stat şi că inspectorii diferitelor instituţii ale statului îi vor vizita cât se poate de des. Sunt şi primari PSD care nu aşteaptă să fie rugaţi sau ameninţaţi, ci, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni, se aruncă la picioarele liderilor liberali, le sărută condurii şi cerşesc înregimentarea în PNL.  

Dacă acum un an Rareş Bogdan se bătea cu pumnul în piept, de-i flutura batista mai ceva ca steagul României de pe Palatul Victoria în zi cu atenţionare meteo de furtună, şi ţipa că PNL nu va primi în rândurile sale „niciun primar, parlamentar, lider PSD”, pentru că „timp de trei ani aceşti oameni şi-au bătut joc de români”, acum vocea patriotului naţionale nu se mai aude. Acesta nu-şi exprimă indignarea, nu-şi rupe carnetul de partid şi nici nu demisionează din Parlamentul European de supărare că sunt colegi de-ai domniei sale care se ocupă cu racolarea de primari din partidul despre care idolul său, Klaus Iohannis, spune că-i hoţ, bandit şi iresponsabil, că vrea răul românilor şi că e frate cu COVID-ul.  

Rareş Bogdan ar merita să fie distribuit în rolul lui Farfuridi, pentru că la cât teatru a jucat ca realizator de emisiuni tv şi la cât teatru joacă în calitatea sa de actor politic, cu siguranţă că s-ar descurca de minune în rolul lui Farfuridi, spunând: ”Ne ducem, dar gândeşte-te, stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători. Salutare, salutare, stimabile!...”.
Şi dacă ar putea fi măcar o dată sincer, portavocea PNL ar putea modifica replica spunând, în numele întregului partid: ”Urăsc PSD-ul, dar îi iubesc pe trădătorii din PSD”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici