COMENTARIU Sorin Avram: Norvegia - România 4-0. Noi, suporterii, suntem vinovaţi

4519 afișări
Imaginea articolului  COMENTARIU Sorin Avram: Norvegia - România 4-0. Noi, suporterii, suntem vinovaţi

COMENTARIU Sorin Avram: Norvegia - România 4-0. Noi, suporterii, suntem vinovaţi

Spune-se că tot românul se pricepe la fotbal şi la politică. Corect, numai că tot românul de pe margine, nu şi cel din teren. Acest lucru se vede zi de zi pe scena politică şi atunci când echipele româneşti joacă în competiţiile europene ori când Naţionala evoluează în meciurile oficiale. 
 
Am ratat Europeanul cu Islanda? Asta e, viaţa merge mai departe, vorba lui Hagi senior, dar încercăm să ne calificăm la Mondiale. Şi cum Norvegia nu e Islanda, iar niciun meci nu seamănă cu altul, vorba aceluiaşi Hagi senior, am aşteptat cu speranţă meciul de la Oslo. Pentru că, nu-i aşa?, vorba altcuiva decât a lui Hagi senior, speranţa moare ultima. 
Pentru meciul cu Norvegia, selecţionerul Mirel Rădoi, singurul selecţioner din cele 20 de milioane cu care Federaţia Română de Fotbal are contract, a schimbat şapte dintre jucătorii cu care abordase meciul din Islanda. Şi tot degeaba.
 
Totuşi, ce pretenţii poţi să ai de la o naţională al cărei căpitan este rezervă la echipa sa de club, chiar dacă acel club se numeşte AC Milan, care, să nu uităm, însă, că nu mai este Milanul care fermeca lumea fotbalului cu mulţi ani în urmă. Ce pretenţii poţi să ai în condiţiile România iese la atac cu un vârf care este legitimat la o echipă oarecare din liga a doua engleză, iar atacantul naţionalei adverse este vedeta Borussiei Dortmund? Cum poţi să speri când ai în teren un mijlocaş fugărit de la o echipă cu nume din Olanda şi care mai are puţin şi este trimis pe banca de rezerve la noua sa echipă modestă din Serie A? Şi cum poţi să aştepţi minuni de la nişte băieţi care vin dintr-un campionat slab spre foarte slab cum este cel al României? 
Trebuie să fim mulţumiţi că Norvegia ne-a bătut cu doar 4-0 în Liga Naţiunilor. 
 
Hai că se poate, hai cu egalarea, hai că ei tot două picioare au, hai România, hai tricolori! Însă, nu se poate. Una este dorinţa şi alta este putinţa. Vinovaţi nu sunt jucătorii din Naţionala de fotbal a României. Vinovaţi suntem noi, suporterii, cei care credem că o fentă reuşită în campionatul intern şi un gol spectaculos înscris de Hagi junior în modestul campionat al Scoţiei înseamnă că putem avea pretenţii ca Naţionala să aibă rezultate. 
 
Meciurile cu Islanda şi cu Norvegia au arătat că trebuie să ne adaptăm  aşteptările şi să nu mai visăm la meciuri memorabile şi la calificări de senzaţie. Într-o ţară în care orele de sport din şcoli sunt la capitolul ”şi altele” şi în care Statul nu investeşte în infrastructura sportivă şi în cluburile de copii şi juniori, vorba lui Hagi senior, nu putem avea aşteptări. Nu putem avea aşteptări nici pentru că fotbalul a fost capturat de o clică de nepricepuţi a căror principală preocupare este aceea de face bani cu orice preţ. 
 
Vinovaţi nu sunt Mirel Rădoi şi jucătorii. Alţi jucători nu avem şi indiferent care ar fi selecţionerul mai mult nu cred că se poate face. Vinovaţi suntem noi, suporterii, care visăm la prea mult. La fel cum visăm să avem o clasă politică de bun simţ, un sistem de sănătate eficient şi un învăţământ decent. Deocamdată, din păcate, atât se poate. Şi trebuie să înţelegem asta. Totuşi, hai România!
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici