COMENTARIU Sorin Avram: Pentru domnul Iohannis, 6 decembrie 2021 a fost ieri, iar 25 mai 2023 este chiar mâine. Şi, da, lucrurile nu se pot rezolva de azi pe mâine

641 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Pentru domnul Iohannis, 6 decembrie 2021 a fost ieri, iar 25 mai 2023 este chiar mâine. Şi, da, lucrurile nu se pot rezolva de azi pe mâine

COMENTARIU Sorin Avram: Pentru domnul Iohannis, 6 decembrie 2021 a fost ieri, iar 25 mai 2023 este chiar mâine. Şi, da, lucrurile nu se pot rezolva de azi pe mâine

Dacă Guvernul ar fi fost condus de Pe-Se-De, pe vremea când acest partid suferea de ciumă roşie, atunci fostul profesor de la Sibiu ajuns Preşedintele Ţării ar fi apărut în faţa camerelor de luat vederi şi ar fi cerut Pe-se-de-ului să plece, pentru a veni în loc altcineva capabil să rezolve probleme din învăţământ. Cum, însă, Ţara este condusă de Guvernul Său, fostul profesor de la Sibiu a spus, referitor la doleanţele angajaţilor din sistemul de educaţie, că „toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrei Educaţiei, doamna Deca, de a sprijini aceste solicitări”.

Acelaşi fost profesor de la Sibiu le-a transmis actualilor profesori că trebuie să fie maleabili şi că ”e greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”.

Într-un comunicat de dată recentă al federaţiilor sindicale din învăţământ sunt trecute în revistă semnalele de atenţionare transmise Guvernului Său şi, implicit, Domniei Sale, în calitate de fost profesor, dar mai ales de actual Preşedinte: 

6 decembrie 2021 - am depus la Registratura Guvernului 163.000 de petiţii ale angajaţilor din învăţământ, prin care aceştia au solicitat majorarea în regim de urgenţă a salariilor;

20 - 22 decembrie 2021 - am pichetat sediul Guvernului României;

13 ianuarie 2022 - am pichetat sediul Guvernului României;

19 ianuarie 2022 - am organizat o grevă de avertisment de două ore;

25 mai 2022 - am organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei;

1 februarie 2023 - am pichetat sediul Guvernului României;

21 februarie 2023 - am anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vom declanşa greva generală;

29 martie 2023 - am pichetat sediul Guvernului României;

25 - 26 aprilie 2023 - am pichetat sediul Guvernului României;

10 mai 2023 - am organizat un marş de protest la care au participat peste 15.000 de angajaţi din învăţământ;

17 mai 2023 - am organizat o grevă de avertisment de două ore.

Chiar dacă a fost mai mult plecat din Ţară şi a fost preocupat de cu totul alte probleme decât cele ale Ţării, Klaus Iohannis trebuie să fi auzit de măcar două-trei dintre acţiunile de protest ale profesorilor. Însă, probabil că şi-o fi spus că foştii săi colegi de breaslă nu vor îndrăzni să meargă mai departe, mai ales că Domnia Sa este autorul programului ”România educată”, un program care ar urma să ducă învăţământul românesc pe cele mai înalte culmi ale progresului.

Aşadar, pe 24 mai 2023, fostul profesor de la Sibiu ajuns în cea mai înaltă funcţie din Stat a declarat că ”e greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”. Pentru cineva căruia i-a luat câteva zile să citească motivarea unei decizii a Curţii Constituţionale şi câţiva ani ca să scrie programul ”România educată”, 6 decembrie 2021 este azi, iar 25 mai 2023 este fix mâine. Şi, da, are dreptate domnul Preşedinte, de azi pe mâine nu se pot rezolva nişte lucruri de o mare complexitate, care ar avea implicaţii majore în întreaga societate.

Tradusă, declaraţia domnului Iohannis spune că profesorii trebuie să se mulţumească cu cât li se dă, iar dacă nu, Guvernul Său şi Domnia Sa vor avea grijă să aţâţe şi mai mult populaţia împotriva lor şi să-i potolească, şi asta fără să le mai dea nimic. Nici măcar ”buna ziua”.
Sorin Avram

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici