COMENTARIU Sorin Avram: Revenit la serviciu după ”Preşedinţia altfel” şi ”Preşedinţia verde”, Klaus Iohannis a descoperit nemulţumirile profesorilor

836 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Revenit la serviciu după ”Preşedinţia altfel” şi ”Preşedinţia verde”, Klaus Iohannis a descoperit nemulţumirile profesorilor

Un banc de pe vreme când Klaus Iohannis era elev şi avea ore şi de fizică, şi de chimie, şi de matematică, şi de biologie, şi de istorie, şi de geografie, şi dădea examen pentru treapta I şi a II-a, iar apoi examenul de Bac, după care obligatoriu susţinea examenul de admitere la facultate, spunea că părinţii lui Bulă s-au chinuit foarte mult să-l convingă pe acesta să meargă la şcoală. Până la urmă au reuşit, explicându-i că el este directorul şcolii.

În prezent, după multe discuţii, persoane din anturajul domnului Iohannis l-au convins pe acesta să meargă la Palatul Cotroceni, argumentul decisiv fiind acela că dumnealui este preşedintele României. Şi cum a ajuns la serviciu, Klaus Iohannis a aflat că profesorii, nemulţumiţi de salarizare, şi nu numai, se pregătesc să declanşeze greva generală pe 22 mai. În acel moment, domnul Iohannis şi-a adus aminte că pe vremuri a fost şi dumnealui profesor, aşa că le-a dat dreptate foştilor săi colegi de breaslă: ”Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptăţite în condiţiile în care avem o inflaţie destul de mare. Dar în realitate avem nevoie de mult mai mult şi am spus acest lucru în ultimii ani, când lucram la proiectul România Educată. Dacă dorim un învăţământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condiţiile, nu doar săli moderne, trebuie să avem grijă de profesori să aibă condiţiile pentru a-şi face treaba cum trebuie”.

Totuşi, Klaus Iohannis este preşedintele României din 2014, iar profesorii tot cam de pe-atunci au aceleaşi nemulţumiri. Cu toate acestea, domnul Iohannis nu a găsit timp pentru a se întâlni cu aceştia şi pentru a-i asculta la modul real, nu doar pentru a face câteva fotografii pe care Administraţia Prezidenţială să le introducă în proiectul ”România educată” şi pentru a le posta pe pagina oficială. Domnul Iohannis nu a avut vreme să se întâlnească cu profesorii pentru că, la fel ca Şcoala Românească, a fost mereu pe relaxare. A fost în vacanţă de Crăciun, după care a avut libere de la Guvern care s-au legat cu nişte ”punţi” de vacanţa de schi. Au urmat Paştele pentru catolici şi Paştele pentru ortodocşi, după care, până la vacanţa de vară, au venit ”Preşedinţia altfel” şi ”Preşedinţia verde”.

Anul acesta, în cadrul ”Preşedinţiei verzi”, domnul Iohannis a vizitat grădinile botanice din Japonia, iar cu ocazia ”Preşedinţiei altfel”, doamna dirigintă Carmen Iohannis l-a dus pe soţul domniei sale să viziteze America Latină. Până la această oră nu se ştie dacă ”elevului” Klaus i-a plăcut excursia şi dacă doamna profesoară Ioahannis l-a testat ca să vadă ce cunoştinţe a acumulat dumnealui în timpul vizitei.

”România educată” este o glumă nesărată de care râd şi băieţii care sparg seminţe sărate la un bar dintr-un fund de sat unde beau spirtoase cu aromă de coniac la câţiva lei suta de mililitri. Ca să vezi cât de educată este România nu trebuie decât să arunci un ochi pe comentariile de pe reţelele de socializare şi unul pe tv, unde miniştri, secretari de stat şi vedete siliconate îşi dau ochii peste cap şi cu părerea despre orice. Ca să vezi cât de educată este România nu trebuie decât să te uiţi în trafic, în pădurile în care cresc sticle de plastic în loc de ciuperci, la atitudinea Preşedintelui faţă de problemele Ţării şi în şcoli, dar nu la ”vârfurile” care obţin rezultate remarcabile la olimpiade şi la concursurile internaţionale, ci prin băncile elevilor din care au început să dispară manualele de filosofie, psihologie, logică, fizică şi chimie, şi în curţile unităţilor de învăţământ unde mai iese cîte o păruială şi se mai schimbă impresii despre ultimele clipuri proatste de pe TikTok.

Revenit de curând după ”Preşedinţia verde” şi după ”Preşedinţia altfel”, Klaus Iohannis mimează interesul pentru problemele şcolii româneşti şi pentru salarizare profesorilor, însă o face la modul cel mai fals. Prăbuşit în sondajele de opinie şi în fotoliile de la Cotroceni, de la Bruxelles şi din avionul de lux cu care călătoreşte în toată lumea, domnul Iohannis încearcă să-şi spele obrazul în perspectiva celor patru examene electorale pe care Partidul Său, PNL, va trebui să le susţină anul viitor. Aceasta este singura explicaţie pentru care domnul Iohannis, care are Preşedinţia Sa, Guvernul Său, Premierul Său şi Ministrul Său, despre ministrul Educaţiei este vorba, mimează acum interesul pentru rezolvarea nemulţumirilor profesorilor. Intervenţia preşedintelui Iohannis, determinată de faptul că vin alegerile, le poate aduce un strop de speranţă profesorilor, în sensul că poate vor primi bani mai mulţi. Atât. Cât despre ”România educată”, aceasta va fi la fel de needucată până acum. Poate chiar mai needucată.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici