COMENTARIU Sorin Avram: Un dar pentru Raed Arafat şi un avertisment pentru Alexandru Rafila

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost pus într-o situaţie delicată după ce Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de lege care stabileşte că asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

4583 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Un dar pentru Raed Arafat şi un avertisment pentru Alexandru Rafila

COMENTARIU Sorin Avram: Un dar pentru Raed Arafat, şi un avertisment pentru Alexandru Rafila

Ministerul de Interne este condus de prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode, unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui Klaus Iohannis, iar în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se află de o viaţă Raed Arafat, omul care a jucat rolul paratrăsnetului în pandemie, lucru pentru care preşedintele României îi este profund recunoscător.

Raed Arafat tocmai a ieşit întărit dintr-o bătălie dusă cu DNA-ul, terminatorul de cariere, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de redeschidere a unui dosar pe numele său: ”Astăzi dimineaţă, după mai multe înfăţişări şi amânări, am aflat vestea că DNA a pierdut în tentativă să, ilegală şi bizară, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a mă urmări penal pentru <abuz în serviciu>”.

Pus în încurcătură de iniţiativa Ministerului de Interne, Alexandru Rafila a crezut că cea mai bună soluţie ar fi să spună că este gata să se retragă dacă nu se renunţă la proiectul de lege: ”Eu sunt gata să-i cedez domnului Arafat poziţia de ministru al Sănătăţii”.

Domnul Rafila are impresia că asistenţii medicali şi medicii îşi vor abandona pacienţii pentru a lua cu asalt Bucureştiul ca să-l susţină. Ori că PSD se va grupa în spatele său pentru a se lupta cu Ministerul de Interne şi cu Raed Arafat. Din contră. Niciun asistent medical şi niciun doctor nu va face nici cel mai mic gest pentru a sări în apărarea poziţiei domnului Rafila, pentru că ministrul Sănătăţii nu a făcut nimic pentru ei. Cât despre PSD, s-avem pardon. Ditamai partidul are atâtea guri de hrănit şi nu-şi permite să rişte ieşirea de la guvernare pentru un proaspăt membru.  

Alexandru Rafila pare că nu a înţeles că orice bătălie cu Raed Arafat este pierdută din start. Probabil că domnul Rafila se plimba prin birourile de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă de pe vremea în care Traian Băsescu a îndrăznit să-l atace public pe Raed Arafat, atac de pe urma căruia acesta a avut numai de pierdut. Iar Traian Băsescu era un politician uns cu toate alifiile şi preşedintele României, şi nu un activist de partid cu un carnet pe care abia s-a uscat cerneala, aşa cum este Alexandru Rafila.

Ce nu înţelege domnul Rafila este că proiectul de lege al MAI nu putea să fie introdus în dezbatere publică fără aprobarea lui Klaus Iohannis, a premierului PNL, Nicolae Ciucă, şi, da, a co-preşedintelui coaliţiei de guvernare, preşedintele PSD Marcel Ciolacu. Vicleanul Marcel Ciolacu tocmai s-a întors dintr-o vizită efectuată printre dărâmăturile din Ucraina împreună cu Nicolae Ciucă, în timp ce Florin Cîţu stătea în geam şi aştepta să fie şi luat şi el la Kiev, aşa cum i se promisese. Florin Cîţu este cel care până mai ieri a fost premier şi preşedinte PNL, şi cel care a fost sacrificat fără milă pentru că aşa au vrut Klaus Iohannis şi interesele coaliţiei PNL-PSD.

Proiectul de lege al MAI reprezintă un dar făcut veşnicului şef al DSU, Raed Arafat, dar şi o lovitură dată de Marcel Ciolacu, sprijinit de Klaus Iohannis şi de Nicolae Ciucă, celui căruia i-ar fi putut trece prin cap să ceară funcţia de premier la anul, atunci când conducerea rotativă a Guvernului va ajunge la PSD. Ca să nu mai vorbim despre posibila dorinţă a domnului Rafila de a candida din partea PSD la funcţia supremă în stat la alegerile din 2024.

Dacă vrea să mai rămînă ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila ar face bine să nu o mai facă pe-a nervosul şi să spună că este dispus să-i cedeze locul lui Raed Arafat, pentru că s-ar putea să se întâmple ceea ce, de fapt, acesta nu-şi doreşte.

Alexandru Rafila trebuie să ia proiectul de lege al MAI ca pe un avertisment pe care i l-a transmis tripleta Iohannis-Ciucă-Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici