COMENTARIU Sorin Avram: Un indiciu că în proporţie de 99% România va fi primită în spaţiul Schengen

Gheorghe Flutur, unul din cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL, a luat una dintre cărămizile cu care Guvernul României construieşte societatea capitalistă multilateral dezvoltată şi a început să se bată cu ea în piept: ”Suntem în zodia veştilor bune pentru România, vreau să salut şi eu încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). (...) Sunt convins că ridicarea MCV dă şanse mari de aderare a României la zona Schengen şi, la fel, un ministru liberal de interne, Lucian Bode, a luptat şi luptă pentru atingerea acestui obiectiv. Sunt mândru că fac parte din această echipă liberală care în aceste zile scrie istorie pentru România”.

16220 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Un indiciu că în proporţie de 99% România va fi primită în spaţiul Schengen

Pe vremea primului mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu, liberalul Gheorghe Flutur s-a ridicat împotriva premierului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi, simultan, de pe scaunul de ministru al Agriculturii. După aceea, alături de alţi colegi liberali, a rupt o bucată din PNL pentru a o lipi de PD-ul lui Traian Băsescu şi a forma PD-L-ul. Cu ajutorul acestui vehicul electoral, care a fost condus de Gheorghe Flutur şi Vasile Blaga în calitate de şefi de campanie, Traian Băsescu a câştigat cel de-al doilea mandat de preşedinte al României.

Gheorghe Flutur se numără printre artizanii transformării PD-L în PDL şi apoi a ”înghiţirii” Partidului Naţional Liberal. Preşedintele Traian Băsescu a plecat, trăiască preşedintele Klaus Iohannis!

Atunci când Ludovic Orban a fost ales preşedintele PNL şi numit premier din partea acestei formaţiuni politice, Gheorghe Flutur era în spatele acestuia. În momentul în care domnul Orban a căzut în dizgraţia prezidenţială, domnul Flutur a fost văzut în anturajul domnului Cîţu. Florin Cîţu a ajuns preşedinte al PNL şi prim ministru. După puţin timp, Gheorghe Flutur s-a distanţat de Florin Cîţu şi s-a poziţionat alături de Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă, preferatul Cotrocenilor, a devenit preşedinte al PNL şi premier al României.
De fiecare dată, dar absolut de fiecare dată, Gheorghe Flutur s-a situat în tabăra câştigătoare. Cine vrea să vadă încotro bate vântul în politica românească se poate orienta şi după mişcările făcute de Gheorghe Flutur.

Dacă astăzi domnul Flutur se bate cu cărămida în piept că face parte din echipa care a scăpat Ţara de MCV şi că România are şanse mari să fie primită în spaţiul Schengen, atunci nu o face aiurea. O face pentru că, fiind conectat la Palatul Cotroceni, are informaţii că aşa va fi.

Dacă nu ar fi fost sigur în proporţie de 99% că România va intra în Schengen, atunci Gheorghe Flutur ar fi tăcut şi şi-ar fi văzut de asfaltarea drumurilor din judeţul Suceava, acolo unde este preşedintele Consiliului Judeţean. Şi nu ar fi făcut-o pe tăcute, ci ar fi indicat şi vinovatul pentru eşec: PSD, fiindcă acest partid încă nu s-a vindecat pe deplin de ciuma roşie. Un diagnostic pus de Klaus Iohannis în timp ce Gheorghe Flutur şi alţi penelişti de viţă nouă umblau prin ţară pentru a aduna voturi pentru cel de-al doilea mandat al său, la fel cum au făcut-o şi pentru Traian Băsescu, cel din cauza căruia România a stat cu securea MCV deasupra capului atâta amar de vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici