COMENTARIU Valeriu Şuhan: Coronavirusul la porcine

2045 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Coronavirusul la porcine

Ştire:  Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea comunei Gornet din Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), privind intrarea în carantină a localităţii respective.

După cum ştiţi deja, şeful acestui departament este onorabilul doctor Raed Arafat, omu’ negru în ceru’ gurii.

Bine, bine, dar de ce a luat instanţa o asemenea hotărâre ?

Păi, ne explică avocatul comunei Gornet, care spune că a solicitat instanţei să constate nelegalitatea ordinului prin care s-a impus carantina în comună, pe considerente care vizează aspecte uluitoare.

În primul rând, DSU a invocat atunci când a emis ordinul respectiv, semnat şi parafat evident, de onorabilul domn Arafat Raed, o hotărâre a autorităţilor judeţene privind „măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”. Cum ?! Pardon ?!

Ce treabă are pesta porcină cu Sars-Cov-2 ?!

Au devenit porcii febrili, le curge nasul, şi-au pierdut mirosul şi gustul, i-a apucat strănutul, tuşesc ?!? Nasol !

Şi-atunci, au „închis” comuna aia. La propriu. Jandarmi, patrule, filtre, tot tacâmul.

Cine o plăti toată tevatura derulată aiurea şi provenind din minţile învolburate ale unor bezmetici ?! Cum cine ? Noi !

Al doilea considerent l-a constituit faptul că DSP Prahova nu a catadicsit să facă niciodată o anchetă epidemiologică în toată comuna aia de 3.000 de suflete şi nu a existat nici un fel de demers al Prefecturii de a colabora cu autorităţile locale.

Păi, nu mai bine să-i închidă pe toţi în case ?! Ba da ! Şi-au făcut-o ! Ce anchete epidemiologice, ce DSP, ce prostii şi vrăjeli, bagă-i în casă, încuie-le uşa şi ia-le cheia.

Gata ! Cazu’ potolit pe loc !

DSP-urile astea au devenit un coşmar, ele îşi dezvăluie pe zi ce trece, rolul odios pe care îl joacă printr-o inacţiune de-a dreptul criminală.

Păi, cum să fie altfel, când aflăm de la profesorul Alexandru Rafila că sunt conduse, unele dintre ele, de oricine altcineva decât medici. L-or fi pus pe portar că era membru de partid.

Hai să ne uităm şi de pe partea „ailaltă”. Ce motive a avut DSU să carantineze Gornetul.

Citez: „în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile-au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 8-20.07.2020 (…) rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri/1.000 locuitori (…) cazurile sunt înregistrate în comunitate (…) ponderea populaţiei peste 65 de ani (…) personalul DSP este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”.

Deci, 15 cazuri noi în două săptămâni, la o populaţie de peste 3.000 de oameni. Ăsta a fost motivul principal.

Dacă personalul DSP era depăşit, aviz stimabililor domni Tătaru şi Orban, era foarte greu să suplimentezi şi să concentrezi două-trei cadre medicale şi să organizezi testarea oamenilor pentru a fi selectiv şi nu ghiolban ?

Nu, nu era greu, dar atât i-a dus mintea şi pe 22 Iulie au „carantinat” comuna.

Între timp, 450 de oameni din Gornet şi satele aparţinătoare, nu s-au mai putut duce la muncă şi-au rămas ca Bubico pe prispă, c-aşa a vrut „stăpânirea”.

Ce resursă de cadre medicale ţi-ar trebui pentru 15 nou infectaţi ?

E oare, mai costisitoare decât să mobilizezi zeci de jandarmi, mijloace auto, tehnice şi tot felul de altele şi să blochezi trei mii de oameni pentru două săptămâni, oprindu-le viaţa în loc ?

Eu cred că nu.

Eu cred că domnilor aceştia, care au organizat şi aplicat inepţia asta, le-a luat Dumnezeu minţile.

Între timp, o parte din porci s-au dovedit a fi asimptomatici.

Na, beleaua ! Să vezi acum, ce face domnu’ Arafat…

 

 

 

  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici