COMENTARIU Valeriu Şuhan: Hai, dă-mă... încolo...

Nici în cele mai urâte vise nu-mi închipuiam că se poate întâmpla aşa de repede să se confirme lipsa de empatie şi de multe altele, atât de imperios necesare, din discursul conducătorilor noştri de azi.

639 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Hai, dă-mă... încolo...

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Hai, dă-mă... încolo...

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 1 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu”.

Am citat dintr-un comunicat al Preşedinţiei României.

Vă mărturisesc că am aşteptat cu interes maxim, justificat zic eu, să aflu ce şi cum cu siguranţa şi ordinea publică, care e situaţia concretă, ce s-a hotărât în privinţa asta, care-s concluziile, ce a mers, ce nu, ce măsuri se vor lua.

Ceea ce am aflat, eu şi noi toţi, e că stăm bine cu amenzile, ne-am făcut planul şi că cei care nu vor respecta legea, ”ei bine, vor fi amendaţi pur şi simplu”. ( e un citat ”pe bune” din declaraţia de presă )

Amenzi ?!? Staţi puţin, că n-am înţeles... O fi de 1 Aprilie...

Dacă amenzile sunt subiectul de discuţie la un asemenea nivel, înseamnă că plutonierii adjutanţi dintr-o secţie de miliţie de pe vremuri trebuie să fie mândri. Iată că activitatea lor de contabilizare a amenzilor îşi dovedeşte peste ani şi regimuri politice, importanţa...

Probabil, există totuşi o explicaţie... Trebuie să existe !

O fi aceea că în România, numărul amenzilor e mai mare decât cel al testărilor pentru identificarea celor infectaţi...

OMS îndeamnă ”testaţi, testaţi, testaţi”, noi, mai cu moţ, dar cu ”caşchetă”, o ardem cu amenzile.

Scuze vă rog, pentru ironie. Cred că am exagerat, folosind-o.

De fapt, este de-a dreptul tragic că alegaţii de acest gen ne sunt destinate, date fiind condiţiile.

Ca individ cu ceva cunoştinţe şi experienţă în domeniu, am simţit o puternică dezamăgire. În ultimul timp, folosesc tot mai mult eufemismele. Probabil, din jenă.

Oameni buni, ceea ce ar fi trebuit noi să aflăm după şedinţa asta, ar fi fost circumscrise, în mare, următoarelor:
- situaţia operativă specifică, urmare a sosirii în ţară a unui mare număr de români trăitori în Europa, în plină stare de urgenţă;
- starea infracţională;
- măsurile de întărire a sistemului de pază şi patrulare în localităţi;
- măsurile de creştere a capacităţii operative a poliţiei;
- starea dotării tehnice şi logistice a poliţiei;
- nevoile eventuale de personal suplimentar şi modalităţi de a-l asigura;
- colaborarea cu celelalte instituţii de forţă şi asigurarea cadrului operativ instituţional;
- capacitatea de intervenţie.

Am mai argumentat în mai multe rânduri că nevoia noastră de lideri este nu numai firească, dar şi absolut necesară.

Liderii sunt cei în spatele cărora se încolonează oamenii fără a li se cere explicit.

Sunt cei al căror mesaj n-are nevoie de multe cuvinte, pentru că el dă impuls vibraţiei intime pozitive, angajante, a individului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici