COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Noua Europă: Când vorbeşti cu mine, să taci!

4010 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Noua Europă: Când vorbeşti cu mine, să taci!

Cel care s-a-ncumetat să nu tacă şi s-a exprimat împotriva curentului globalist care emană de la Bruxelles, este celălalt Orban, al vecinilor unguri, Viktor.

Viktor Orban este autorul unei scrisori-manifest prin care îşi face cunoscută opinia faţă de Uniunea Europeană şi viitorul ei, în numele ţării sale şi al guvernului acesteia.

Conţinutul scrisorii nu este deloc pe placul birocraţilor din capitala Europei, normatorii libertăţii, arendaşii intereselor uniunii, slujbaşii globalismului şi ai globaliştilor.

Ca urmare, influenţa lor a făcut ca o parte a mass-media relevante din ţările Europei să refuze publicarea scrisorii.

Asta, probabil, din respect pentru libertatea de expresie, libertatea de gândire şi pluralismul de idei.

În viziunea eliptică a globaliştilor, libertatea are conţinut şi sens doar dacă indivizii renunţă la a fi ei înşişi şi la ideile pe care, eventual, le-ar putea avea.

„Cine nu-i cu noi e împotriva noastă” ziceau bolşevicii şi uite că, deşi eram convinşi că expresia îşi consumase demult stupidul, globaliştii ne dau cu anacronismul ei în cap.

Viktor Orban, premierul Ungariei, dovedeşte că are minte şi idei pe care le foloseşte în beneficiul ungurilor, altfel, dacă n-ar fi fost aşa, n-ar mai fi în fruntea guvernului de atâta timp.

Ce spune el în scrisoarea aia?

Păi, că „statul de drept nu trebuie externalizat”.

Şi că integrarea europeană trebuie să fie un mijloc şi nu un scop, iar „deciziile trebuie luate de liderii aleşi şi nu de ONG-uri”.

Concluzia este că „la Bruxelles se edifică un super-stat căruia nimeni nu i-a dat mandat. Noi spunem NU imperiului european.”

Bun, deci Ungaria dar şi Polonia, ca şi încă 14 ţări din UE care între timp s-au exprimat favorabil prin diverse luări de poziţie ale reprezentanţilor lor, se opun globalismului deşănţat şi stângismului promotor al monopolului ideologic.

Nu e rău, mai ales că tradiţia iudeo-creştină, purtătoare a valorilor care ne-au adus până aici, ne face cinste, rămânând proprie majorităţii cetăţenilor Europei.

Se anunţă o luptă aprigă şi n-aş vrea să fim victimele tacticii „divide et impera”, indiferent de unde ar veni şi cine ar iniţia-o dintre adversarii consacraţi sau de conjunctură ai Europei Unite.

Ai noştri conducători tac asurzitor.

Later edit:

În schimb, domnul Cioloş ne-a anunţat că a murit capra vecinului ungur, pentru că UE i-a suspendat PNRR.

Că a fost contrazis imediat de Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei, nici nu mai contează.

Contează doar că domnul Cioloş i-a dat stupidului un nume...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici