Ion Cristoiu: Am trăit s-o văd şi pe asta: Neamţul Klaus Iohannis ştie să mintă. Mai bine chiar decît românii

  • Ion Cristoiu: Aşa cum arată transcrierea conferinţei de presă de marţi, Klaus Iohannis a minţit pe parcursul intervenţiilor sale. Şi nu oricum, ci evident, a minţit pe faţă, ceea ce presupune fie o părere proastă despre poporul român, fie un soi de mi se rupe de ce crede poporul român
  • Ion Cristoiu: Marea minciună, minciuna spusă cu ochii deschişi, fără nici o şovăială, minciună de hoţ de buzunare ca să-ţi ia portofelul a fost cea despre momentul în care a ajuns la putere Guvernul PNL
  • Ion Cristoiu: Ce spune preşedintele? Că PNL n-a vrut să ajungă la Guvernare. Ce spun realităţile? Guvernul Ludovic Orban zis şi Guvernul Meu a fost investit în 4 noiembrie 2020. Prezent în chip festiv la prima şedinţă de la Victoria, Klaus Iohannis declară: „Respir uşurat că avem un nou Guvern"
19149 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Am trăit s-o văd şi pe asta: Neamţul Klaus Iohannis ştie să mintă. Mai bine chiar decît românii

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis a minţit marţi, la conferinţa de presă de la Cotroceni, când a spus că PNL nu a vrut să ajungă la guvernare, reamintind declaraţia acestuia de la învestirea Cabinetului Orban, din 5 noiembrie 2019, când şeful statului a declarat că răsuflă uşurat deoarece avem un nou Guvern.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

Semnalam în numărul anterior iniţiativa televiziunilor americane de a tăia transmisia discursului ţinut de la Casa Albă de candidatul, dar şi preşedintele, Donald Trump, pe motiv că minte acuzînd fraude electorale. Pe cristoiublog.ro ştirea a sunat astfel:

<În noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2020 , în jurul orei 8 a dimineţii, după ora franceză, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a luat cuvîntul pentru a se exprima cu privire la primele rezultate ale sufragiului şi ca să anunţe că a câştigat alegerile. Această alocuţiune, transmisă în direct de numeroase canale de televiziune, a fost totuşi întreruptă înainte de terminare de canalele MSNBC şi NBC.

Atunci cînd Donald Trump tocmai afirma că «a cîştigat alegerile» afirmînd că unele fraude ar fi putut să afecteze scrutinul, cele două canale de informaţii au întrerupt transmisia.

Aşa cum arată Le Monde, prezentatoarea de la NBC News Savannah Guthrie a justificat această întrerupere astfel: «Îl ascultăm pe preşedinte care vorbeşte de la Casa Albă, dar trebuie să ne oprim căci sînt mai multe afirmaţii care efectiv nu sînt adevărate».

Pe MSNBC, Brian Williams a luat cuvîntul în timp ce preşedintele în exerciţiu încă vorbea. Deşi se declara «reticent» la ideea de a-l întrerupe, prezentatorul s-a justificat afirmând că declaraţiile lui Donald Trump nu erau «deloc fondate».

Celebrul CNN a afirmat la rîndul său că «practic tot ceea ce a spus preşedintele Trump nu este adevărat», dar a difuzat integral alocuţiunea.>

Pornind de aici, scriam că televiziunile noastre de ştiri ar fi trebuit să întrerupă transmisia de la Cotroceni, dar nu pentru că preşedintele Klaus Iohannis minţea de îngheţau apele, ci pentru că se lansase într-o emisiune violent electorală în timpul campaniei electorale. Transmisia în direct de către şase televiziuni româneşti a conferinţei încălca grav regulile emisiunilor electorale şi ale emisiunilor politice de după debutul campaniei electorale oficiale prin atacarea principalului concurent politic al PNL şi mai ales prin îndemnul de a merge şi a vota PNL, prezentat drept Partidul Meu de către Klaus Iohannis. M-am grăbit însă scriind că transmisia nu trebuia întreruptă în stil american pe motiv că preşedintele minte. Asta deoarece – aşa cum arată transcrierea conferinţei de presă –Klaus Iohannis a minţit pe parcursul intervenţiilor sale. Şi nu oricum, ci evident, a minţit pe faţă, ceea ce presupune fie o părere proastă despre poporul român, fie un soi de mi se rupe de ce crede Poporul român.

Au fost multe minciuni expuse de preşedinte în deplinătatea treziei mintale pe parcursul conferinţei de presă. Unele au fost voluntare, ca de exemplu, aruncarea întregii responsabilităţi pentru tragedia de la Piatra Neamţ pe seama faptului că nu există o reformă în Sistemul de sănătate. Tragedia şi-a avut cauza în ordinul dat de Raed Arafat, autoproclamat Comandantul Acţiunii, ca toate unităţile de primiri urgenţă să preia rapid cazurile de Covid 19 astfel încît ambulanţele să fie eliberate de pacient în cel mult o oră. Cei de la Piatra Neamţ şi nu numai s-au văzut obligaţi să improvizeze. Alte minciuni au fost involuntare. Despre o afirmaţie a lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, Klaus Iohannis a declarat că a fost <O afirmaţie un pic nerumegată>. Din cîte se ştie doar despre un bou se poate spune că rumegă sau că rumegă mai puţin. Numai că Nelu Tătaru nu e bou, cel puţin în realitate. Aşadar, Preşedintele a minţit zicînd că afirmaţia distinsului a fost una un pic nerumegată.

Marea minciună, minciuna spusă cu ochii deschişi, fără nici o şovăială, minciună de hoţ de buzunare ca să-ţi ia portofelul a fost cea despre momentul în care a ajuns la putere Guvernul PNL. A avut loc următorul dialog:

<Andreea Neacşu, Prima TV: Bună seara! Andreea Neacşu, Prima TV. Domnule preşedinte, în 2015 Victor Ponta îşi dădea demisia din funcţia de prim-ministru după tragedia de la Colectiv şi spuneaţi atunci că a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece. V-aş întreba în contextul tragediei de la Piatra Neamţ dacă dumneavoastră consideraţi că şi guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă?

Klaus Iohannis: Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rînd este un guvern în funcţie de nici un an de zile şi a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare şi găsită, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci, nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă cînd toţi ceilalţi au preferat să stea de-o parte şi să comenteze.>

 Ce spune preşedintele?

 Că PNL n-a vrut să ajungă la Guvernare. A făcut-o în clipa în care toţi s-au dat deoparte. Partid de patrioţi, gata să se bată cu nemţii în chiloţi şi nu în izmene, PNL s-a sacrificat preluînd guvernarea.

Ce spun realităţile?

Guvernul Ludovic Orban zis şi Guvernul Meu a fost investit în 4 noiembrie 2020, după ce Guvernul Viorica Dăncilă a fost dat jos printr-o Moţiune de cenzură la care preşedintele şi Sistemul a lucrat din greu. Numai astfel se explică dezertările peste noapte din tabăra PSD. Chiar şi votul de investitură n-ar fi fost posibil fără intervenţia Sistemului.

Pe 5 noiembrie 2019, noul Guvern beneficiază de binecuvîntarea lui Klaus Iohannis, prezent în chip festiv la prima şedinţă de la Victoria. Cu acest prilej Klaus Iohannis declară:

<Respir uşurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărît să se implice pentru români pentru rezolvarea problemelor ţării.>

Păi dacă preluarea Guvernării ar fi fost făcută, pentru că alte partide au refuzat s-o preia, preferînd să stea pe margine, cum se explică afirmaţia că respir uşurat? Ar fi fost normal ca preşedintele să fie îngrijorat că PNL a decis să se sacrifice.

 Klaus Iohannis a fost votat de două ori şi pentru că e neamţ. Despre nemţi se spune că nu sînt capabili să mintă. Ei uite că şi nemţii mint. Şi nu oricum, ci de îngheaţă apele”.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici