COMENTARIU Liviu Mihaiu: Je suis Colţ Alb. Noul comunism ideologic: Corectitudinea Politică

  • Este rasism nu culoarea, ci discriminarea şi persecutarea în funcţie de culoarea pielii!
  • Este sexism nu adresarea după gen, ci discriminarea şi persecutarea după sex!
  • Este şovinism nu adresarea după etnie, ci discriminarea şi persecutarea după etnie!
2605 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Je suis Colţ Alb. Noul comunism ideologic: Corectitudinea Politică

În curând se pare că vom avea nevoie nu numai de vaccin ca să ne putem urca în avioane, ci şi de "anti rasism ranking certificate” pentru a mai merge la serviciu. "Gafa Colţescu" va deveni probabil un reper istoric în istoria ideologică a fotbalului, precum clauza Bosman. Numai că esenţa acestei filozofii ideologice polarizează şi depolarizează în acelaşi timp societatea până la pragul nebuniei.

Dacă mă uit şi la poziţia ministrului Sportului din Ro ("Îmi cer scuze în numele sportului românesc”), şi la poziţia ministrului de Externe al Ro (“Nu rasismului. Respect"), şi la poziţia ministrei românce a sportului din Franţa (”În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a unui rasism ordinar.) , şi la cea a intelectualităţii române oportuniste (când a fost ea altfel!?- excepţiile nu sunt în cartea de istorie) care sunt toate în opoziţie cu, par egzamplu, Magyar Nemzet, ziarul maghiar din foto -jos- care-l apără pe Colţescu, atunci declar războiul al treilea mondial început :

  • "P.C. is The New Fascism pretending to be Manners"- George Carlin.
  • Identificarea după culoarea părului este rasism în măsura în care cel identificat este ofensat. Identificarea după gen devine sexism. Identificarea după etnie va fi cât de curând şovinism.
  • Este rasism nu culoarea, ci discriminarea şi persecutarea în funcţie de culoarea pielii !
  • Este sexism nu adresarea după gen, ci discriminarea şi persecutarea după sex !
  • Este şovinism nu adresarea după etnie, ci discriminarea şi persecutarea după etnie!

Pentru că nu poţi să-i spui unei flori pe nume "p…da ţigăncii" altfel decât aşa, doar pentru că "p…da" ofensează feministele şi "ţigăncii" ofensează rromii.

P.S. Site-ul televiziunii de ştiri franceze, "France 24”, l-a făcut “negru pe viitorul şef al Pentagonului. Meciul dintre UE şi SUA nu s-a întrerupt însă.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici