COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelul a intrat în carantină totală, fără să ştie cum va ieşi

4563 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelul a intrat în carantină totală, fără să ştie cum va ieşi

Până astăzi la ora 14, când s-a instituit carantina totală, multe familii israeliene s-au întrunit să sărbătorească în avans Rosh Hashana. Exact ce trebuia evitat. Iar fiindcă pentru deplasarea dintr-un loc în altul nu e nevoie de vreun document de liberă trecere (nici măcar de stupida declaraţie românească pe proprie răspundere) alte familii vor sparge lockdownul peste câteva ore, în seara de Ajun.

La începutul lui aprilie, de Pesah, cetăţenii s-au supus: în seara de Seder (Ajun), bătrânii au rămas singuri, familiile n-au mai organizat tradiţionalele mese comune (cu excepţia unor înalţi demnitari, care pretutindeni se cred deasupra legii).

Acum, la intrarea în anul 5781, oamenii nu mai vor să ţină seama de instrucţiuni, le ocolesc cu multă imaginaţie, pentru că nu mai cred în autorităţi. (Până şi delegaţia care l-a însoţit pe Regele Bibi - soţia, fiii şi câţiva ziarişti - a cerut dispensă de 9 zile de la carantina obligatorie la întoarcerea dintr-o ţară "roşie").

Din cauză că politicienii şi epidemiologii au interese opuse, Israelul intră în lockdown fără parametri şi scopuri clare, fără un plan de ieşire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici